HoofdnieuwsRegionaalSport

Help het Nederlands Dovenelftal naar het Deaflympics in Brazilië

KOLLUMERPOMP – Gert-Jan Roelofsen uit Kollumerpomp is doof geboren en speelt in het Nederlands dovenelftal (veldvoetbal). Alle dovensporten behoren tot de KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond.

Hij is aanvoerder van het team, waar hij trots op is. Twee jaar geleden heeft het team een doel gesteld om naar de Deaflympics in Brazilië te gaan dit jaar. Er moesten twee kwalificatie wedstrijden tegen Duitsland worden gespeeld, de uitwedstrijd werd met 3-0 verloren en thuis werd het een gelijkspel, hierdoor ging Duitsland naar Deaflympics in Brazilië. Met nog een laatste kans voor het Nederlands dovenelftal moest er een play-off wedstrijd tegen Zweden worden gespeeld, deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen en daarom mag ook het Nederlands dovenelftal naar Deaflympics in Brazilië.

Om de trip naar Brazilië te bekostigen heeft het team financiële ondersteuning nodig. KNVB en NOC NSF werken niet graag mee, echt ongelofelijk, aldus aanvoerder Gert-Jan Roelofsen.

Het team is nu zelf gestart met het werven van donaties. Helpt u de droom van deze jongens waar te maken? Al is het maar 5 euro, uw moeite wordt zeer gewaardeerd.

Wij gaan ervoor strijden in Brazilië, we zijn de Dove Leeuwen!

U kunt een donatie doen via onderstaande link.

https://www.doneeractie.nl/nederlands-dovenelftal-naar-het-deaflympics/-60815

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button