HoofdnieuwsRegionaal

Hoogepunt bloei stinzenplanten in Kollum

KOLLUM – Afgelopen weekend was het raak met de stinzenplanten. Ze stonden volop in bloei in Philippusfenne in Kollum. Stinzenplanten zijn planten, die in het voorjaar bloeien bij states, stinzen en kerkhoven. Veel planten zijn vooral afkomstig uit Zuidoost-Europa.

De bloei is twee weken eerder dan normaal. IVN Natuureducatie heeft een excursie naar deze tuin georganiseerd. Er was veel belangstelling voor deze excursie. Zo’n twintig mensen deden mee. Mevrouw Lutz, mede-eigenaar van deze tuin, leidde deze excursie. In de tuin van zo’n anderhalve hectare komt vooral de holwortel voor. Die lijkt op de vingerhelmbloem, maar heeft groter blad en de bloemen zijn feller van kleur. Holwortel bloeit ook wel met witte bloemen.

Ook zijn de blauwe anemoon, enkele soorten narcissen, sneeuwroem, Scylla en kievitsbloemen in bloei. Italiaanse aronskelken moeten nog gaan bloeien. Plantenliefhebbers kunnen dus genieten van deze tuin in het voorjaar. Zodra de bladeren aan de bomen zitten, is er te weinig zonlicht om te bloeien.

Op de website https://www.philippusfenne.nl/nl/stinzenflora.html is meer informatie te vinden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button