HoofdnieuwsRegionaal

HUMAN organiseert samen met NPO 3FM Pride in Kollum

KOLLUM – Dit jaar brengt 3FM samen met HUMAN ‘Pride in mijn Dorp’ naar Kollum. De Canal Parade vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juli om 15.00 uur op de wateren van Kollum. Er wordt verzameld om 14.30 uur bij O.B.S. Professor Casimir. Iedereen is welkom om te komen kijken of mee te varen.

In mei werd het regenboog-bankje dat op de speelplaats bij O.B.S. Professor Casimir staat ondergespoten met zwarte verf. Daaronder stond de tekst ‘Gay is niet okay’. Directeur Kim van Soest: “Een paar dagen nadat het bankje was beklad hoorden we de oproep voor Pride in mijn Dorp op de radio. Die oproep kwam als geroepen, want wij waren juist erg blij met het bankje. Wij willen meegeven aan alle kinderen dat iedereen veilig en geaccepteerd is.”

Ook voor Milan van Brummelen kwam de oproep voor Pride in mijn Dorp als geroepen. Ook deze Kollumer was geraakt door het bekladde bankje. Die schreef naar 3FM: “Het doet pijn, niet voor mij alleen als ‘queer’ woonachtig in Kollum, maar ook voor alle Friese queers die ik ken. Toen jullie actie een week later voorbijkwam voelde het als meant to be om te schrijven.”

Samen met verschillende Kollumers organiseren HUMAN en 3FM de 3FM Pride door Kollum. Dit als een protest tegen het bekladde bankje en om te zorgen voor meer acceptatie van queers in Kollum.

Maandagavond plaatste 3FM deze video ter aankondiging van de Pride in Kollum, afgelopen nacht is het regenboog-bankje op de speelplaats bij O.B.S. Professor Casimir wederom beklad. Wij zijn hiervan op de hoogte en betreuren deze situatie. Wel laat deze actie zien hoe hard het nodig is om juist ook in kleine dorpen pride te vieren, zo laat de organisatie weten.

Over Pride in mijn Dorp

Pride in mijn Dorp is een video-serie met 3FM-gezichten Timur en Julien als presentatoren, gemaakt door omroep HUMAN. De verhalen achter de mensen van de Pride worden vastgelegd in een aantal video’s die de komende weken verspreid worden over de kanalen van 3FM.

Kaart met de route

Dit kan u ook interesseren

Back to top button