HoofdnieuwsRegionaal

IMF-subsidie voor 17 projecten in Noordoost-Fryslân

DOKKUM – Via het Iepen Mienskipsfûns (IMF) verstrekt de provincie Fryslân subsidie aan 17 initiatieven in de regio Noordoost-Fryslân. In deze derde openstellingsperiode van 2022 gaat er 238.891 euro naar leefbaarheidsprojecten in de mienskip. Eén van de gehonoreerde projecten is het ‘Ontwikkelen van lessen en leskisten voor de Talentenwerkplaats’.

 De Talentenwerkplaats is een mobiel leslokaal die langs de scholen gaat met een vakdocent die lessen geeft op het gebied van wetenschap en technologie. De Talentenwerkplaats heeft als doel om alle leerlingen van 4 t/m 12 jaar (+/- 4000) op basisscholen in de gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie en kinderen hun talenten te laten ontdekken. Dit doen ze door de mobiele werkplaats met vakdocent langs de betrokken scholen te laten gaan, óók in alle kleine dorpen. De Talentenwerkplaats wil naast leskisten en lessen op het gebied van wetenschap en technologie, zich ook meer gaan richten op circulariteit, duurzaamheid en gezondheid. Met behulp van het Iepen Mienskipsfûns wil de Talentenwerkplaats deze lessen en leskisten zelf laten ontwerpen en samenstellen. De Talentenwerkplaats is een samenwerking tussen vijf schoolbesturen en welzijnsorganisatie (KEaRN).

Totale investering: € 59.640

Bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns € 23.856

 Iepen Mienskipsfûns

Ook in 2023 kan er subsidie worden aangevraagd. De eerste aanvraagperiode loopt van 16 januari t/m 2 februari (17.00 uur) 2023. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. De projectadviseurs van Streekwurk zijn beschikbaar voor het begeleiden en adviseren van de initiatiefnemers bij het aanvragen van subsidie voor hun project. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button