HoofdnieuwsRegionaalSport

Inschrijving Yn ‘t spier foar ALS geopend

KOLLUM – De inschrijving voor de Wandeltocht en sponsorloop van Yn ’t Spier foar ALS is geopend! Op zaterdag 13 mei is tijdens de actiedag de Wandeltocht een belangrijk onderdeel om geld in te zamelen. Deelnemers worden gevraagd om zich te laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. De opbrengst is bestemd voor Stichting ALS. Inschrijven kan via de website www.yntspierfoarals.nl, dit is mogelijk individueel maar ook als team!

De wandeltocht bestaat uit 4 afstanden, namelijk 5, 4, 3 en 2 kilometer. Het startpunt is telkens bij De Colle in Kollum, waar ook alle andere activiteiten plaats zullen vinden. De routes zijn dusdanig uitgestippeld, dat ze perfect zijn te combineren. Door alle afstanden te lopen leg je een parcours af van 14 kilometer. Op de route zullen her en der leuke activiteiten te vinden zijn en worden wandelaars aangemoedigd. Overigens is de route van 2 kilometer ook erg geschikt om met een rolstoel af te leggen.

De wandeltocht is een zogenaamde sponsorloop. Deelnemers wordt gevraagd om zich door familie, vrienden en kennissen te sponsoren. De tegenprestatie is het voltooien van de wandeltocht. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen yn ’t spier te krijgen voor het bekostigen van nog meer onderzoek naar de spierziekte ALS. Een ziekte waartegen nog altijd geen goede medicijnen of behandelingen zijn om deze te stoppen. Onderzoek is nog altijd hard nodig en daarbij is geen tijd te verliezen.

Naast de wandeltocht worden er op het evenemententerrein bij De Colle in Kollum vele activiteiten georganiseerd. Een welbekende zal de Ice Bucket Challenge zijn. Deze uitdaging was lange tijd een rage en leverde eerder al veel geld op voor Stichting ALS. Een nat pak hou je er zeker aan over, maar waarschijnlijk ook veel voldoening voor het volbrengen van de uitdaging én het steunen van een prachtig goed doel. Op het evenemententerrein is daarnaast een sportchallenge en een kidsplein. Zo kun je zonder nat te worden toch de uitdaging aangaan op sportief vlak. Om de activiteiten compleet te maken is er een erg gezellige hobbymarkt en een draaiend rad aanwezig.

Gedurende de dag zullen er veel lokale artiesten op gaan treden. Meerdere toezeggingen zijn er al gedaan en binnenkort maken we de definitieve line-up bekend. De toegang om te komen luisteren, te genieten en mee te zingen is vrij! Maar graag doen we een beroep op donaties die voor een ieder mogelijk zijn en daarmee het eindbedrag nog verder omhoog te krijgen. De dag kan alleen maar een succes worden door ieders hulp!

Als klap op de vuurpijl wordt er ’s avonds een spectaculaire pubquiz gehouden. Deze zal plaatsvinden in de grote zaal van De Colle in Kollum. Ook hiervan zal de opbrengst helemaal ten goede komen aan de actiedag. De Quizshow zal deze multimediale show verzorgen onder leiding van quizmaster Bouke Koning. Teams van maximaal 6 personen kunnen zich alvast voorbereiden, de aanmelding hiervan wordt in de loop van april geopend. Er is een gelimiteerd aantal tafels aanwezig, hou daarom de site en de social media kanalen in de gaten.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button