HoofdnieuwsRegionaal

Jelle Boerema wordt nieuwe wethouder voor Achtkarspelen

BUITENPOST – Jelle Boerema uit Burum wordt de nieuwe wethouder voor de gemeente Achtkarspelen. Boerema neemt de plaats over van Sierd Vegelin, die om persoonlijke redenen in maart afgetreden is als wethouder.

Gemeentebelangen Achtkarspelen heeft woensdag met trots de naam bekend gemaakt van de nieuwe wethouder. Jelle is een ervaren wethouder, hij is 12 jaar wethouder geweest, eerst in Kollumerland c.a. en later in Noardeast- Fryslân. Daar heeft hij ervaring opgedaan met het opbouwen van een nieuwe gemeente. Hij is 25 jaar beroepsmilitair geweest bij de Koninklijke Landmacht met ervaringen in binnen- en buitenland

Jelle Boerema zegt zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. Hij omschrijft zichzelf als een bevlogen en betrokken persoon, die zich wil inzetten voor de inwoners. Momenteel is hij werkzaam als bewonersbegeleider bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Jelle Boerema wordt in Achtkarspelen onder andere verantwoordelijk voor de werkgebieden Verkeer en Vervoer, Openbaar groen/groenonderhoud, Milieu, Onderwijs, Jeugdzorg, Volksgezondheid en duurzaamheid.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button