HoofdnieuwsRegionaal

Jubileumeditie Kunst aan Huis route Lauwersland

KOLLUM – Dit weekend vierde Kunst aan Huis Lauwersland haar 30 jarig bestaan, met een speciale editie van de bekende kunstroute. Belangstellenden konden een route volgen vanaf de waddenkust in Noordoost Friesland tot aan de Ommelanden nabij Groningen. Belangstellenden konden starten op elk punt in de route.

In Grand café Wald in Kollum was een informatiepunt ingericht, hier waren bestuursleden van de Stichting Kunst aan Huis aanwezig om u te informeren over de kunstenaars. De route was ongeveer 200 kilometer en kon in verschillende etappes gereden worden. De route ging langs de mooiste plekjes in het Lauwersmeergebied, zodat bezoekers naast de kunst ook volop van landschap en cultuur konden genieten.

Alle oud deelnemers die in de afgelopen 30 jaar vanuit hun eigen atelier hebben meegedaan waren uitgenodigd om dit keer samen op bijzondere locaties in kleine groepjes te exposeren. Dit keer dus anders dan anders, onder het motto “kunst UIT huis”. Er waren 76 kunstenaars met gasten die zich hadden opgegeven. Op 31 verschillende locaties, van pittoreske kerkjes tot monumentale panden toonden de kunstenaars een tal aan diverse disciplines.

De deelnemende kunstenaars zijn alle dagen aanwezig op de locaties om u desgewenst te woord te staan en te vertellen over hun werk en werkproces. Zij stellen dit contact erg op prijs. En uiteraard kunt u tijdens de routedagen een kunstwerk aanschaffen.

De jubileumeditie van de Kunst aan Huis-route 2023 is ook nog geopend in het volgend weekend zaterdag en zondag 18 en 19 maart 2023 van 11.00u tot 17.00u. De toegang is gratis.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button