HoofdnieuwsRegionaal

Kavels in het buurtschap Lutkepost verkocht

BUITENPOST – Een nieuw concept voor betaalbare vrijstaande woningen in Buitenpost is een groot succes. Drie kavels van de gemeente Achtkarspelen die al lange tijd te koop stonden, zijn met het initiatief van Notebomer Surhuisterveen binnen korte tijd verkocht. Notebomer ziet ook mogelijkheden in andere dorpen.

Flexibel concept
Het gaat om drie kavels in het buurtschap Lutkepost, aan de linkerzijde van de weg bij het binnenrijden van Buitenpost. Nadat de plannen van een andere ontwikkelaar niet van de grond kwamen, ging de gemeente de samenwerking aan met Notebomer Surhuisterveen. Die kwam met een eigen ontwerp: een zeer royale woning in jarendertigstijl. ”Het is een flexibel concept, dat geschikt is voor heel veel doelgroepen”, zegt directeur Rogchert Notebomer. Door de steile dakhelling is het mogelijk om, naast de drie slaapkamers op de eerste verdieping, nog twee kamers te realiseren op de tweede verdieping. Ook is het mogelijk om de woning levensloopbestendig uit te voeren, de plattegrond wordt dan uitgebreid met een slaapkamer en een badkamer.

Binnen een week verkocht
Inclusief alle bijkomende kosten werden de huizen incl. kavel in Buitenpost voor ± 335.000 euro vrij op naam aangeboden. Het bleek een verrassend groot succes. “Op vrijdag gingen we de lucht in met de verkoop en in de week daarop waren alle woningen verkocht.” Notebomer Surhuisterveen is voornemens om de woningen nu ook aan te bieden op vier kavels aan de Tuorrebout in Twijzelerheide. De kavels staan ook daar al geruime tijd te koop. Door de lagere grondprijs kunnen ze daar worden aangeboden voor ± 295.000 euro vrij op naam. Wethouder Spoelstra is blij met deze oplossing.

Kleinschalige projecten
Het bedrijf richt zich op kleinschalige projecten van één tot enkele woningen per locatie. Dat maakt het concept volgens de heer Notebomer geschikt voor veel dorpen in de regio, niet alleen in uitbreidingsplannen maar ook op inbreidingslocaties. ”Ik denk dat er tientallen locaties zijn waar je dit neer kunt zetten.”

Doorstroming
De woningen zijn vooral in trek bij woningeigenaren die toe zijn aan een nieuwe stap. Het effect hiervan is volgens wethouder Jouke Spoelstra dat hiermee de woningmarkt op gang wordt geholpen. Spoelstra: “Met de bouw van nieuwe woningen kunnen we de doorstroming in Achtkarspelen versnellen, waardoor andere woningen weer beschikbaar komen voor bijvoorbeeld starters. Daarnaast stimuleren we natuurlijk graag dit soort initiatieven van lokale ondernemingen.”

Het concept sluit ook goed aan op de woonvisie van de gemeente Achtkarspelen, die voor alle dorpen de mogelijkheid wil creëren voor woningbouw.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button