HoofdnieuwsRegionaal

Kerstbomeninzameling gemeente Noardeast-Fryslân

KOLLUM – Op zaterdag 6 januari 2024 van 10.00 – 12.00 uur start de kerstbomenactie in de gemeente Noardeast-Fryslân. De locaties staan op de website van de gemeente, in de digitale ôffalkalinder en in de gemeentepagina in de krant.

In Kollum kunt u de kerstbomen inleveren op het Maartensplein. Bijna alle dorpen in de gemeente doen mee. Alle dorpsbelangen hebben bericht gekregen.
In de deelnemende dorpen staan vrijwilligers klaar om de kerstbomen in ontvangst te nemen. In ruil voor iedere ingeleverde boom is er een lootje en een waardebon met de waarde van €0,50.

Oproep voor de jeugd

In veel dorpen en wijken is de jeugd actief om huis aan huis kerstbomen in te zamelen. We stimuleren dit van harte. Op deze manier kunnen de jongeren meerdere lootjes/waardebonnen verzamelen.

Er zijn ook inzamellocaties zonder vrijwilligers

Niet alle dorpen doen mee aan de actie. U kunt daar wel uw boom inleveren op het inleverpunt, maar ontvangt geen lootje/waardebon. In de lijst staat welke locaties dit betreft.

Waardebonnen, lootjes, trekking en prijsuitreiking

De waardebonnen kunnen tot 1 februari 2023 worden ingeleverd bij:

  • De Blokker in Dokkum en Kollum
  • Top1Toys in Ferwert en Kollum
  • Nynstyles in Dokkum

Aan elke waardebon zit een lotnummer vast, bewaar deze goed. Per deelnemend dorp/wijk wordt een prijs van € 25,- verloot.
Op woensdag 17 januari wordt bekendgemaakt op welke lootjes de prijzen zijn gevallen.
De uitslag wordt bekendgemaakt via de gemeentepagina in de krant en op Facebook.
De prijsuitreiking is op woensdag 31 januari 2024 om 16.00 uur in de kantine van het gemeentehuis in Dokkum. Dit wordt gedaan door de betrokken wethouder Hanneke Jouta.

 Kunt of wilt u niet meedoen met de kerstbomenactie?

Dan kunt u uw boom inleveren bij de milieustraat of in stukken in uw groene container aanbieden.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button