HoofdnieuwsRegionaal

Kinderbraderie, Brommertocht en Suptocht tijdens bouwvakfeest in Kollum

KOLLUM – Op de Voorstraat en op de Breede Reed in Kollum was donderdagmiddag een kinderbraderie en rommelmarkt. Van 13.00 uur tot 17.00 uur konden kinderen hun spullen verkopen. Ook was er een ballonnenclown en clown Bassie jr. en een springkussen ontbrak niet.

Brommertocht

De Oldtimerbrommertocht op donderdagavond startte in de Eyso de Wendtstraat. Er hadden zich zo’n 40 oldtimers brommers verzamelt voor een mooie tocht door de regio. Even na half zeven heette Albert Hoof van de Brommerclub Kollum iedereen welkom en werd er gestart.

De route van 1,5 uur ging eerst richting Gerkesklooster, Kootstertille en met een pauze in Westergeest, daarna weer richting Kollum waar rond 20.00 uur bij de Paradisobar de eindbestemming was.

Suproute Kollum

Voor de mensen die van suppen houden kon er donderdagavond worden meegedaan met een suptocht rond Kollum, een route van 1,5 uur suppen. Duo Meester zorgde voor de gezelligheid met enkele feestnummers. Daarna konden de ervaren suppers er voor kiezen om een rondje Kollum via het kanaal/ Trekvaart weer terug naar naar de Westerdiepswal. Sommige suppers bleven wat in de buurt van de Westerdiepswal.

Voor de kinderen was er een Aquabubble waterbal waarmee je op het water kon ‘lopen’. Er werd gretig gebruik gemaakt van de waterballen. Ook kreeg iedereen een ijsje uitgedeeld door medewerkers van de Poiesz uit Kollum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button