112HoofdnieuwsRegionaal

Kinderen mishandeld in Kollum; getuigen gezocht

KOLLUM – Drie kinderen van 12, 16 en 19 jaar oud zijn zondag mishandeld door twee mannen in een witte Volkswagen Golf. De mishandeling vond plaats bij de Jumbo in Kollum. Vader Derwin Roffel uit Westergeast is nu op zoek naar getuigen.

De kinderen waren vaderdagcadeaus aan het kopen en werden op een zeker moment uit hun auto getrokken door de twee mannen. Het incident vond omstreeks 16.45 uur plaats. De mannen waren waarschijnlijk boos geworden omdat ze over het hoofd waren gezien bij het zebrapad van de Jumbo. De mannen waren te voet en het drietal reed in een auto.

Het portier van de auto werd opengetrokken en de 19-jarige bestuurder werd in een houdgreep gepakt. Ook de 16-jarige jongen werd mishandeld, terwijl de 12-jarige vanaf de achterbank alles zag gebeuren. Nadat het duo was verdwenen, bleek dat ze de deurklink van de auto eraf hadden getrokken.

Achtervolging
De slachtoffers besloten achter de mannen aan te gaan. Die reden in een witte Volkswagen Golf en op de Husternoard bij Aldwâld volgde opnieuw een confrontatie, waarbij ze bedreigd werden. De politie werd gebeld en vader Derwin Roffel was ook ingeschakeld. Hij achtervolgde het duo tot aan de Trekweg bij Dokkum.

Daar volgde een gesprek waarbij ook de politie aanwezig was. Er zijn camerabeelden opgevraagd en Roffel laat weten dat hij pas deze week officieel aangifte kan doen bij de politie. De daders waren ongeveer 50 en 25 jaar oud.

Getuigen kunnen zich melden via Facebook bij Derwin Roffel.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button