HoofdnieuwsRegionaal

Kindervrijwilliger Filmhuis Kollum nieuwe hoofd Filmprogrammering Cinekid

KOLLUM – Het Filmhuis in Kollum is blij en verrast door de benoeming van hun oud-vrijwilliger Hidde de Vries als hoofd Filmprogrammering bij Cinekid. Hidde is als 10-jarige kindervrijwilliger begonnen bij het Filmhuis in Kollum. Met veel plezier deed hij mee bij het vertonen van de kinderfilm. Toen wist hij het al: “Ik wil later filmregisseur worden”. Regisseur werd hij niet, maar wel is hij van jongs af aan actief in de filmwereld.

Hidde de Vries wist al jong dat hij iets met film zou gaan doen. Als 10-jarige was hij kindervrijwilliger bij de Filmhuis Kollum en had hij een poster van Cinekid aan de muur van zijn slaapkamer. Hij studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie en de DAS Graduate School. Daarna werkte hij als filmfestival distributeur voor Kapitein Kort, als Head of Industry voor Kaboom Animation Festival, commissielid drama bij het NPO Fonds en richtte hij vorig jaar het Huiskamerfilmfestival op. En nu dus de stap naar hoofd Filmprogrammering bij Cinekid.

Directeur Heleen Rouw van Cinekid: “Met deze ervaren, creatieve, enthousiaste en nieuwsgierige nieuwe collega gaat het team van Cinekid de vernieuwingen die er doorgevoerd zijn, samen verder vormgeven. Dichtbij en samen met de kinderen op de nieuwe hoofdlocatie voor het festival in Amsterdam Noord, festivals in het hele land, online met Cinekid Play en ons educatieprogramma het hele jaar rond. En samen met de makers de positie van kwalitatieve content voor kinderen versterken door de rol als jaarrond keurmerk.”

Hidde de Vries zal 21 februari starten in het team film: Het is een enorme eer om bij Cinekid aan de slag te mogen gaan. Ik kijk er naar uit om een balans te gaan zoeken tussen het bereiken van een breed publiek en het vertonen van artistieke jeugdproducties, om zo een impuls te kunnen geven aan de filmkijkcultuur voor kinderen in heel Nederland

Dit kan u ook interesseren

Back to top button