HoofdnieuwsRegionaalSport

KNVB legt competities in amateurvoetbal voor komend weekeinde deels stil

LANDELIJK – Door de KNVB is besloten om amateurvoetballers in de categorie A aankomend weekend niet te laten voetballen. Aangezien teams niet kunnen trainen nu dat door de coronamaatregelen vanaf 17.00 uur niet meer is toegestaan.

In de B-categorie mag wel worden gevoetbald. In de Tweede Kamer wordt woensdag de nieuwe coronamaatregelen besproken. Mogelijk wordt daar alsnog besloten dat trainen tot 20.00 uur wel mag. Jeugd en senioren kunnen op vrijwillige basis wel inhaalwedstrijden plannen om zo het aantal wedstrijden in de competitie gelijk te trekken.

Na het Kamerdebat, beslist de KNVB over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11/12 december en 18/19 december. Afhankelijk van de mogelijkheden om te trainen, worden de competities stilgezet, inhaalwedstrijden gefaciliteerd of een regulier programma georganiseerd.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd. Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uur-regeling stil komt te vallen.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button