HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum bekert door na winst op FVC

KOLLUM – Dinsdagavond werd de bekerwedstrijd Kollum – FVC ingehaald die 11 september niet door was gegaan. Omdat de andere wedstrijden in de poule al gespeeld waren, wist Kollum wat het te doen stond: minimaal een punt betekent door naar de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi. FVC, dat afgelopen zaterdag met 6-1 had verloren van Blauw-Wit ’34, had geen kans meer op verder komen in de beker. Het werd een eenvoudige overwinning voor Kollum.

De oranjehemden begonnen het eerste kwartier aftastend met het spel. Na een corner van Kollum werd Joop Pijnacker binnen de zestien naar de grond gewerkt maar de scheidsrechter wilde hier geen penalty voor geven. Kollum bleef goed combineren alleen was het in de afronding nog niet heel gelukkig. Na een goeie combinatie over rechts is het Randy van Malsen die voorlangs schiet. Kollum blijft de druk opvoeren en in de 25ste minuut wordt Johan Schat net buiten de zestien onreglementair gestopt. De vrije trap wordt laag 1e paal ingeschoten door Romke Bos, Kollum leidt met 1-0.

FVC voert de druk op en er wordt een bal van de Kollumer doellijn gehaald. In deze fase heeft Kollum het even lastig maar kunnen ze de nul wel houden. In de 40ste minuut wordt Benjamin Zondervan onderuitgehaald als hij de bal langs de laatste man speelt en vrij op de keeper af kan gaan. De scheidsrechter kan niet anders dan een rode kaart aan de speler van FVC geven, al protesteert FVC hevig. FVC moet met tien man verder.

Na de pauze is Gerard van Zonneveld erin gekomen voor Randy van Malsen en Dennis Krohne voor Thieme Brandsma. FVC is feller op de bal de eerste minuten en probeert hoog druk te zetten.
Kollum voetbalt er goed onderuit en na een mooie combinatie is het Dennis Krohne die de 2-0 scoort voor Kollum. Vanaf de rand 16 tikt hij met buitenkant links de bal venijnig wegdraaiend van de keeper binnenkant paal binnen. Gelijk daarop is er een goeie kans voor FVC maar die aanval wordt gepareerd door een goeie redding van de keeper van Kollum, Andries Dijkstra.
Kollum blijft doorgaan en kansen creëren maar helaas resulteert het niet in doelpunten.

Na een voorzet van links is er nog een klutsbal bij de eerste paal met Joop Pijnacker en een verdediger van FVC waarbij de bal in het doel belandt: 3-0.
De trainer van Kollum wisselt Aron Boekholt voor Jelle Siebolt Westra die daarmee zijn debuut maakt in het eerste elftal van vv Kollum. Ook wordt Johan Schat gewisseld voor Denny Nicolai.
Kollum probeert nog te scoren met een kopbal van Joop Pijnacker die over gaat en nog een bal die naast wordt geschopt.

Een mooie overwinning voor Kollum die hierdoor voor het eerst in jaren door gaat in de beker.
Aanstaande zaterdag start de competitie tegen VEV’67 op Baensein. De bekerwedstrijden hebben laten zien dat Kollum over een goed voetballende ploeg beschikt, die wel eens verrassend voor de dag kan komen deze competitie. En wat de laatste wedstrijd ook aantoonde is dat het B-veld hoognodig aan LED-verlichting toe is.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button