HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum boekt dikke overwinning op Stiens

KOLLUM – Een bijna complete competitieronde op een doordeweekse dag die voor de Kollumers goed uit pakt. Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag die in de slotseconden gewonnen werd door Kollum nu de thuiswedstrijd tegen Stiens op het kunstgrasveld. Op deze heerlijke dinsdag avond met fijne temperaturen is het een mooie avond om lekker te voetballen. Na 90 minuten staat er 7-1 op het score bord.

De mannen uit Stiens beginnen goed aan de wedstrijd en combineren vlot en na 6 minuten ligt de bal achter keeper Andries Dijkstra. Uit een corner weet Almer Hietkamp de bal hard onderkant lat in de Kollumer goal te krijgen. Even is er de vrees voor een off-day bij het publiek maar Kollum herpakt zich en gaat met goed opbouwend voetbal op zoek naar de gelijkmaker.

Er wordt goed gevoetbald door beide ploegen in de eerste 10 minuten. Daarna pakt Kollum het initiatief en snel combinerend links en recht over het veld wordt Stiens steeds dichter naar de eigen goal gedrukt. Joop Pijnacker speelt de bal naar de ‘tweede paal, tweede paal’ schreeuwende Gerard van Zonneveld en deze kopt de bal op maat geweldig in. De stand is weer gelijk na 12 minuten. SC Stiens probeert het met wat schoten vanuit de tweede lijn maar keeper Andries Dijkstra redt op de doellijn. Ook de volgende aanval van Stiens strandt op de keeper van Kollum.

Vooral uit corners is Stiens gevaarlijk en komt Kollum de eerste helft nog een paar keer goed weg.
In de 30ste minuut besluit achterhoede speler Aron Boekhout mee naar voren te gaan en vanaf links speelt hij eerst een tegenstander door de benen waarna hij de bal voorgeeft. Zijn pass op Joop Pijnacker wordt door Pijnacker met een hakballetje op Thieme Brandsma terug gelegd. Deze weet goed af te ronden met een diagonaal schot: 2-1.

Vv Kollum gaat door en de aanval via Benjamin Zondervan op Gerard van Zonneveld wordt net niet lekker geraakt door van Zonneveld en de bal gaat net naast. Even geeft Stiens goed druk op de bal en het is even erg rommelig voor de goal maar Stiens kan de scrimmage niet in een doelpunt omzetten. Even later lijkt er aanleiding voor een strafschop te zijn voor Stiens, maar scheidsrechter Brinkkemper gaat niet mee in het appél van de gasten. Dan volgt er wel een penalty voor Kollum nadat Gerard van Zonneveld bij het aanleggen van een schot aangetikt wordt, de inzet van 11 meter van Pijnacker wordt goed gered door de keeper. De Kollumers blijven goed voetballen en een aanval vanaf eigen helft met een voorzet op Pijnacker die de bal net naast kopt. Er lijkt meer in het vat te zitten voor Kollum. Dan net voor de pauze valt de 3-1 , Sander Gietema kopt raak vanuit een corner.

In de tweede helft hetzelfde beeld als waar Kollum voor rust stopte, veel balbezit voor Kollum en het is wachten op doelpunten. Een diepe bal leidt tot een hard schot van Zondervan op de keeper, die die inzet nog redt maar Pijnacker tikt de rebound in en het is 4-1. Niet lang na die goal ligt de bal weer achter de keeper van Stiens . Een gevoelvolle voorzet van Thieme Brandsma en een tegendraads ingekopte bal van Benjamin Zondervan brengt te stand op 5-1, met nog meer dan een half uur op de klok.

Het publiek wordt op een mooie pot voetbal getrakteerd. Snelle combinaties, duelkracht en goed de vrije man kunnen vinden zorgen ervoor dat Stiens telkens een stapje te laat is en continue in de achtervolging moet. Natuurlijk is het een gehele teameffort, maar uitblinkers Ruben Merkus en Dennis Krohne mogen daar best extra bij uitgelicht worden.

Gerard van Zonneveld ontvangt een hoge bal op de penalty stip en hij legt de bal panklaar met het hoofd voor Benjamin Zondervan. Deze bedenkt zich niet en hij rondt het fantastisch af 6-1. Ron de Boer wisselt 5 keer en geeft daarmee aan de wedstrijd rustig uitgespeeld mag worden. In de laatste minuut wordt er nog gescoord door Joop Pijnacker waarmee een achteraf eenvoudige en verdiende overwinning in de boeken wordt weggeschreven met als eindstand 7-1.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VEV’67 in Leek op het programma.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button