Kollum kan geen vuist maken tegen VEV’67

KOLLUM – Doordat in december duels tegen SV Bedum en Achilles (Assen) wegens weersomstandigheden uitvielen en later ook niet ingehaald konden worden wegens sneeuw, heeft vv Kollum extra lang van de winterstop mogen genieten om weer op te laden voor de tweede helft van de competitie. Een ‘trainingskamp’ in Albufeira (P) moest de ploeg weer op het winnende spoor krijgen, want de resultaten voor de wintersport waren mager. De tegenstander daarvoor is een lastige, want Kollum moet 44 jaar terug in de geschiedenis voor de laatste thuiswinst tegen de Leeksters.

Op een zonovergoten Baensein wordt half drie afgetrapt. Ruben Merkus is weer inzetbaar en heeft de aanvoerdersband om namens de Kollumers. De wedstrijd is nog maar 5 minuten onderweg en Kollum krijgt een penalty tegen. Thieme Brandsma stopt een speler van VEV’67 onreglementair in het strafschopgebied. Dit levert Brandsma een gele kaart op en VEV’67 de kans om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen.
De penalty wordt slecht ingeschoten en Mark Huizenga houdt de bal in twee instanties tegen.

De goed spelende Max de Jong zet een aanval op vanuit het middenveld. Hij loopt daarbij zelf goed door en krijgt vanaf Olke de Wit de kans om de bal binnen te koppen. Deze gaat maar net naast de kruising. Kollum geeft goed druk het eerste kwartier en een voorzet op Thieme Brandsma gaat ook maar net naast.
VEV’67 pakt ook hun kansjes en keeper Mark Huizenga moet weer aan de bak en heeft een mooie redding na een vrije trap van VEV’67.De laatste 10 minuten van de eerste helft zijn wat rommelig. Laatste man Johan Schat weet veel gevaar af te wenden, en met de duelkracht van Merkus ervoor worden daar ook de nodige aanvallen van de Groningers in de kiem gesmoord. Even lijkt Kollum de opgelegde kans te krijgen voor de openingstreffer; een schot van Dennis Krohne gaat naast maar er wordt erna ook afgefloten voor buitenspel.

Na de rust start Kollum met een offensief. Wedstrijden tegen de Leeksters hebben vaker laten zien dat achter komen bijzonder lastig om te draaien zijn. Zeker nu de Kollumers moeite hebben met scoren dit seizoen is het zaak geen tegentreffer te incassseren. Na een kleine 10 minuten echter weet VEV’67 toch het net te vinden. Uit een corner weet Jorn Udema ongehinderd de bal met zijn achterhoofd te beroeren zodanig dat de bal met een stuit via de kruising binnen valt bij de tweede paal.

Kollum zet aan, resulterend in een op maat aangesneden steekbal met buitenkantje rechts op Olke de Wit die hard uithaalt maar keeper Wellinghoff op zijn weg vindt.
Aan de andere kant van het veld moet Huizenga handelend optreden om de 0-2 te voorkomen. Trainer Ron de Boer wisselt door, maar Kollum weet geen opgelegde kansen meer te creëren, en na 96 minuten fluit scheidsrechter Agricola de wedstrijd af.

Komende dinsdagavond (30 januari) speelt Kollum het inhaalduel tegen Achilles 1894 dat deze speelronde verrassend van FC Surhústerfean won. Het duel start om 20:00 uur.