HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum onderuit tegen Gorecht

KOLLUM – Het vlaggenschip van vv Kollum speelde tegen vv Gorecht waar de oud-Kollumer spelers Hein van Marrum en Benjamin Zondervan nu voetballen. In een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd zijn de Harense mannen effectiever en staat na afloop een stevige 1-4 uitslag op het bord.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt Benjamin Zondervan op bloemen getrakteerd. De sympathieke fysiotherapeut was na het einde van de vorige competitieronde met stille trom naar de Groningers overgeschreven. Gorecht wist echter in de finale van de nacompetitie tegen SV Marum het vege lijf niet te redden en degradeerde naar de 2e klasse waar hij dus nu zijn oude club treft. Hein van Marrum is na een indrukwekkende carrière als nr 10 in zijn nadagen nu laatste man bij de zwart-witte formatie te vinden.

In heerlijk voetbalweer werd er afgetrapt. Er wordt goed van achteruit gecombineerd en na een mooie aanval over links van Kollum wordt de bal net naast de goal van de keeper van vv Gorecht gekopt door Olke de Wit.

De reactie van vv  Gorecht is een mooie aanval waar een hoekschop uit voort komt die wordt volledig vrijstaand ook net over gekopt. Na een kwartier zijn het de oranjehemden die denken op voorsprong te komen maar het doelpunt van Olke de Wit wordt afgekeurd wegens buitenspel. Kollum probeert het met goed positiespel en na een leep voorzetje van Thieme Brandsma op Joop Pijnacker weet laatstgenoemde te scoren en staat Kollum op voorsprong (1-0). Het is een voor Pijnacker bevrijdende treffer na een lange droogstand.

Gorecht blijft het ook proberen en weer vanuit een hoekschop wordt er net over gekopt. Gorecht heeft duidelijk op corners geoefend en heeft een paar variaties waar de Kollumer defensie niet goed op anticipeert. Dan weer staan 6 man van Gorecht geposteerd op een meter van de doellijn, bij een volgende corner op de rand 16. Het is daarop niet duidelijk wie mandekking geeft en wie zones af moet dekken bij Kollum. Uit een dergelijke situatie weet Gorecht de gelijkmaker te maken. Na een carambolage komt het leer voor Michel Koopman en met een zacht geplaatst balletje frummelt hij de bal in de goal van Kollum voor de 1-1.

Voor de pauze zijn er nog wat schoten van Romke Bos en Thieme Brandsma maar die stranden op Willem Boukamp, de keeper van vv Gorecht.

Vlot in de tweede helft komt vv Gorecht op een 1-2 voorsprong door een makkelijk weggegeven schot. Vanaf de rand 16 verdwijnt de bal van Nick Janzen onberispelijk in het onderhoekje van de goal. Kollum blijft combinerend het meeste balbezit houden, maar bovenliggende partij is het niet. Gorecht heeft de voorsprong en leunt achterover en houdt ogenschijnlijk moeiteloos stand. Ondertussen loert het op uitbraken om de score uit te breiden.

Na 70 minuten voetballen lukt dat en is het 1-3 voor vv Gorecht. Een mooie bal over de verdediging gelepeld en hij wordt goed afgerond door wederom Michel Koopman van vv Gorecht. Kollum zet nog aan voor een aansluitingstreffer, maar via de zijkanten komt het zelden echt door en via het centrum heeft Gorecht ook alle bal- en looplijnen dichtgetimmerd. Door met backs en doorschuivende verdedigers op te komen probeert Kollum kansen te forceren. De ballen die de voorhoede krijgt van Kollum missen kracht en richting en een enkele strandt  op de keeper van vv Gorecht, met het vertrek van Zondervan en 4-4-2 heeft Kollum dit seizoen zichtbaar veel moeite kansen en doelpunten te creëren. Door het forceren ligt balverlies en het risico van een counter om de oren te krijgen op de loer en dat gebeurt dan ook. Voor Kollum wordt de nederlaag groter en de 1-4 wordt gescoord door Bob Poorta.

Na 90 minuten fluit de prima leidende Nigro af en staat Kollum met lege handen en gaan de oud-Kollumer spelers met de punten naar Haren.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Grijpskerk op het programma.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button