HoofdnieuwsSport

Kollum verliest in doelpuntrijke wedstrijd van FVC

LEEUWARDEN – Op zaterdagmiddag 29 augustus moest vv Kollum in de bekercompetitie aantreden tegen zondag 1e klasser FVC. De voorbereiding van de selectie van Ron de Boer kende enkele hobbels door de corona-perikelen. Maar wat in Leeuwarden duidelijk werd bleek ook in de voorgaande oefenwedstrijden. De ploeg is topfit! In de eerste helft leek FVC fysiek de sterkere ploeg maar was vv Kollum voetballend duidelijk beter. Oogstrelende aanvallen, een goede spreiding van het spel en goed doorjagen: de wil om te winnen droop er vanaf. Daartegenover stonden de persoonlijke fouten die we nog teveel zagen. En die deden de Kollumers de das om tegen de geslepen Leeuwarder ploeg. Met een 2-1 stand werd er gerust.

Na de thee heerste Kollum op het veld. Conditioneel en qua voetbal. Het leek een walk-over. Ook weer prachtige aanvallen en ook grote kansen. Van die kansen werden toch een aantal gemist die je normaal gesproken zou tellen. De tegendoelpunten in de tweede helft werden wederom veroorzaakt door onnodige persoonlijke fouten. De eindstand was 5-4. Een leuke wedstrijd om te zien, mooi voetbal en een energiek vv Kollum! Het boezemt vertrouwen in voor het vervolg van het seizoen 2020/2021.

Volgende week bekert Kollum thuis om 14.30 uur tegen de ambitieuze zaterdag 1e klasseer Zeerobben uit Harlingen. Als u de corona richtlijnen in acht neemt bent u van harte welkom op sportpark Baensein.