Kollum verliest van Blauw Wit ’34

LEEUWARDEN – In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen is het vv Kollum niet gelukt Blauw-Wit ’34 te verrassen. In een boeiend duel werd het 2-1 voor Leeuwarders.

In de eerste minuten van de wedstrijd leken beide ploegen nog wat aan het aftasten maar het was Blauw-Wit die in de 6e minuut scoorde. De spits van Blauw-Wit kon nog net voor de verdediging van Kollum komen en scoorde beheerst. Daarna was het Blauw-Wit die makkelijker combineerde. Bij de Leeuwarders speelde oud-prof en oud Cambuur spits Martijn Barto als centrale verdediger die het spel verdeelde, daarnaast waren de nr 10 en de rechtsbuiten van Blauw-Wit rasvoetballers die Kollum handenvol werk gaven.

Kollum had hier niet gelijk een antwoord op en ging te gehaast op zoek naar voren. Aanvallen die wel kansrijk konden worden werden enkele keren gestopt, met gele kaarten voor de Leeuwarders tot gevolg. Maar Kollum bleef te ver van de goal om echt gevaarlijk te kunnen worden. In de 20ste minuut van de wedstrijd kreeg Kollum, na een vlotte combinatie door het midden, een vrije bal net buiten de zestien. Joop Pijnacker waagde zich aan deze vrije trap maar de keeper kon de bal makkelijk vangen. Kollum bleef het wel proberen en creëerde wel kleine kansjes die ze helaas niet konden afronden. In de 32ste minuut scoort Blauw-Wit weer uit een goeie uitgespeelde aanval, in die fase had de thuisploeg er meer kunnen maken, maar de rust ging in met een 2-0 voorsprong voor Blauw-Wit.

In de 2de helft had trainer Ron de Boer wat aanpassingen gedaan. Achterin was Pieter Henstra in de kleedkamer gebleven en Ruben Merkus was een linie naar achteren geschoven. Ruben speelde safe en het leek wel of er meer rust was in de achterste linie. Voorin was Gerard van Zonneveld er bij gekomen, en linksbuiten Benjamin Zondervan was middenvelder geworden.

De eerste kans was echter voor de Leeuwarders, een vrije schietkans in de 16 verdween naast de goal. Maar Kollum was sterker en beter aan de bal dan in de eerste helft. In de 63ste minuut brak Dennis Krohne door en vanaf links speelde Joop Pijnacker een strakke voorzet naar de tweede paal waar Gerard van Zonneveld beheerst de 2-1 binnen tikte. Met nog een klein half uur op de klok en het betere spel van Kollum in de 2de helft waren er nog wel mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen met Blauw-Wit. Er werd nog wel druk door Kollum uitgeoefend op de defensie van Blauw-Wit door enkele schoten van Dennis Krohne en Benjamin Zondervan, maar helaas lukte het Kollum niet meer om de gelijkmaker te maken.

Volgende week speelt vv Kollum de 2e bekerwedstrijd om 17.00 uur thuis op Baensein tegen FVC. Vorig jaar eindigde die wedstrijd in een nipt 5-4 verlies voor vv Kollum.