HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum verslaat ook rode lantaarndrager Be Quick 1887

KOLLUM – VV Kollum trapte zaterdag om 13:00 uur de bal af in een thuiswedstrijd wat op papier een uitwedstrijd had moeten zijn. In verband met het spelen van de WK wedstrijd van het andere Oranje en het niet kunnen schuiven met het programma bij Be Quick 1887 (Haren) was dit een mooie oplossing voor beide ploegen en publiek. Bij de tegenstander speelde Roman Doelkamid mee tegen zijn oude ploeg. Be Quick 1887 heeft tot nu toe 1 punt waar de Kollumers aansluiting vinden bij de subtop van de competitie in 2e klasse L. Kollum speelde een degelijke wedstrijd en wint de wedstrijd met 3-0 van de Groningers.

Een gure oostenwind waait vanaf de kantine over het veld. Of dat de reden is dat er minder publieke belangstelling was dan gewoonlijk of dat veel mensen toch niet meegekregen hadden dat de wedstrijd van plaats en tijdstip was gewijzigd is niet bekend.

Kollum is vanaf de start voetballend de betere ploeg en bouwt rustig de aanvallen op, al loerend op waar de zwaktes van de tegenstander liggen. Een vrije trap van Joop Pijnacker wordt losgelaten door keeper Teide Kruize maar de thuisploeg in de persoon van Dennis de Bruin is net niet op tijd om deze bal binnen te tikken. Na een half uur spelen is het Pijnacker die fel doorjaagt en de bal onderschept en vervolgens wegsteekt op Dennis Krohne. Krohne, net terug van een hamstringblessure, tikt de bal bekeken met zijn rechterbeen achter de keeper van Be Quick 1887 en brengt daarmee de 1-0 op het bord.  De tegenstander beperkt zich tot verdedigen en is in deze eerste helft nauwelijks gevaarlijk geweest.

Vlak na het fluitsignaal voor de tweede helft krijgt rechtsback Marc Wijma een dot van een kans maar zijn inzet met zijn linkerbeen is een prooi voor de keeper. De man in vorm de laatste weken, Benjamin Zondervan speelt meer vanaf het middenveld en komt minder voor de vijandelijke goal dan andere wedstrijden. Luuk Piersma stuurt Benjamin Zondervan nog wel weg met een mooie pass door het midden maar de afronding is deze keer niet succesvol. Krohne ziet een afstandsschot op de paal afketsen.

Kollum blijft de aanval zoeken en is de betere partij deze middag, maar na een klein uur spelen moet Mark Huizenga gestrekt om een inzet naast de goal te tikken. Het zal het enige noemenswaardige aanvalsfeit van de tegenstander blijken vanmiddag. Verdedigend staat het de laatste wedstrijden beter, getuige ook 1 tegengoal in 3 wedstrijden. Er wordt goed gecoacht en er wordt iets meer gedoseerd aangevallen waarbij de restverdediging luid en duidelijk gecommuniceerd wordt door het centrale duo Boekhout en Merkus.

Een pass van Be Quick 1887 door het midden wordt goed onderschept door Joop Pijnacker en hij kan alleen door op de keeper: 2-0. Kollum heeft de punten eigenlijk al wel binnen en kan rustig aanvallen opzetten via steeds hoger opkomende backs waardoor ook in het midden ruimtes vallen waar de Groningers pijn gedaan kan worden. Sil Koster komt goed op over links en heeft een schot voorlangs die hij op de buitenkant rechts raakt, waardoor de bal er eigenlijk niet in kan gaan.

Trainer Ron de Boer van vv Kollum brengt Randy van Malsen en Gerard van Zonneveld in het veld voor de moegestreden jongelingen Koster en Piersma.

Ruben Merkus speelt in op Joop Pijnacker, die heeft Thieme Brandsma al zien vertrekken vanaf eigen helft en Brandsma maakt het na een lange sprint met een tegenstander in de nek met een subtiel stiftje af, 3-0. In de slotfase komt Olke de Wit nog in het veld voor Krohne. Merkus heeft nog een mooie pass in huis en hij bedient Olke de Wit op rechts. De loeiharde inzet spat op de paal weg. Zo eindigt het op 3-0 en kan iedereen douchen en de kantine opzoeken voor het echte Oranje.

 

Volgende week spelen de Kollumers weer thuis (SV Oosterwolde) om 14.00 uur in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button