HoofdnieuwsRegionaal

Kollumer ondernemer brouwt eigen speciaalbier!

KOLLUM – Hij moest een half jaar z’n zaak sluiten wegens de pandemie en dan slaan de raderen weer op hol bij horecaondernemer Johnny de Vries. Zo bracht hij in november en december honderden kerstpakketten aan de man, maar in januari en februari begon de Vries zich weer te vervelen en moest er weer wat nieuws bedacht worden. “Speciaalbier út Kollum, dat gaat het worden!”

“Blond en tripelbier zijn de hardlopers qua speciaalbier op het terras van Café de Koornbeurs, dus die keuze was snel gemaakt. Maar hoeveel ga je laten maken? Uiteindelijk werd besloten om 800 liter blond en 500 liter tripel te brouwen, volgens eigen uniek recept. En dus werd het brouwproces in werking gezet. “Maar 800 liter blond bier, 3 flesjes uit een liter is 2400 flesjes, is 100 kratten blond. Dat is wel wat veel”, piekert Johnny de Vries hard op! Het bier blijft 1,5 jaar goed, ik verkocht zelf op het terras zo’n 40 kratten, ja dan hou je nog wat over” zegt de goedlachse Johnny.

“Geschenkverpakkingen met een uniek kollumer bierglas, extra verkooppunten bij de familie Hilboezen, Bakkerij vd Bijl, lectuurshop Hoekstra en supermarkt Jumbo Kollum en dan zien we wel hoe het gaat. Het is een beetje uit de hand gelopen maar de reacties van zowel collega ondernemers als klanten zijn heel positief, ik denk ook dat toeristen het leuk gaan vinden en nog even een pakketje mee naar huis gaan nemen”.

Zelf vind Johnny het ook leuk om te geven als je bijvoorbeeld op een verjaardag ben. Of hij al z’n bier kwijt gaat raken, daar twijfelt de Vries geen moment over! “Kwalitatief uitstekend bier, de juiste pr er omheen bedenken en veel toeristen in het dorp, dit komt goed!”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button