HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollumer Tennis Club (KTC) viert 100-jarig jubileum

KOLLUM – En toen was het 21 april 2021, de Kollumer Tennis Club (KTC) bestaat 100 jaar! Het begon met een grasbaan en een schuurtje. De vereniging is uitgegroeid tot een volwaardige club met vier tennisbanen, een gezellige kantine op een prachtig groen park. De Kollumer Tennis Club (KTC) heeft rond de 160 leden. Voor het organiseren van het jubileum is er door het bestuur een speciale commissie aangesteld, bestaande uit Ieteke Beerda, Lijsbert Meirink en Pieter Siegersma. De eerste vergadering van de commissie vond plaats in januari 2019. Omdat door corona veel onzeker was, is besloten om de viering op 10 en 11 juni 2022 te plannen.

Vrijdagavond werd de viering van het jubileum gestart met een jubileumtennistoernooi voor iedereen. Met maar liefst 30 koppels in de categorieën: “nog nooit getennist”, “weleens getennist” en “speelt regelmatig tennis”, was de belangstelling groot. Er zijn 44 wedstrijden van 15 minuten gespeeld. De spelers waren zeer enthousiast en er waren vele toeschouwers op het tennispark te vinden, dit in combinatie met het prachtige weer, maakte het zeer gezellig. Na afloop van het toernooi werden de deelnemers en toeschouwers uitgenodigd in de feesttent voor de prijsuitreiking en een optreden van Johnny de Vries. De winnaars van het jubileumtennistoernooi zijn: “nog nooit getennist”: 1e prijs Frans Bos en Frederik Dijkstra, 2e prijs Marten Postmus en Benny de Vries, “weleens getennist”: 1e prijs Wiebe Hoekstra en Stefan Merkus, 2e prijs Ruben Merkus + Jan Postmus, “speelt regelmatig tennis”: 1e prijs Fimke en Willem Jongejan, 2e prijs Douwe-Albert Beerda en Sierk van Lingen. Na de prijsuitreiking ging het feest los in de tent.

Zaterdagochtend was er een tennisclinic voor de jeugd van de KTC en omliggende tennisverenigingen georganiseerd. Deze clinic werd gegeven door KTC-leden Jan Bernhard Dijck en Jellie Jongsma. Met o.a. een ballenkanon en snelheidsmeter gingen 17 kinderen uit Kollum, Buitenpost, Feanwalden en Hurdegaryp fanatiek aan de slag. Na afloop kreeg eenieder een diploma en kon er genoten worden van een broodje knakworst.

Zaterdagmiddag om 13.00 uur heette voorzitter Dennis Gaasendam iedereen welkom. Burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân was uitgenodigd om het aandenken te onthullen. In de toespraak van de burgemeester werd onder andere aangehaald dat sporten verbindt en verbroederd en dat de KTC niet alleen naar het verleden kijkt, maar ook naar de toekomst met haar plannen voor de zeer populaire racketsport padel. Hierna werd met hulp van Emma Siegersma het nieuwe welkomstbord onthuld. Het nieuwe welkomstbord is gemaakt door voorzitter Dennis Gaasendam zelf, de sticker is gesponsord door Fotocadeau. Na de plechtigheid werd het jubileumtosstoernooi geopend door de voorzitter. Oud en huidige leden gingen met elkaar tennissen in wisselende samenstellingen.

De reünie startte om 17.00 uur, er werd volop bijgepraat, dit was de gelegenheid om elkaar na vaak lange tijd weer te spreken. Om 18.00 uur nam voorzitter Dennis Gaasendam het woord op het terras onder de overkapping, waarna hij eerst het woord aan Christian Bessembinders van de KNLTB gaf. Vanuit de KNLTB werd er een prachtig muurschild aangeboden voor het 100-jarig bestaan van Kollumer tennisvereniging. Na het in ontvangst nemen hiervan ging voorzitter Dennis Gaasendam over tot het uitreiken van oorkondes aan twee ereleden. Erelid Harm van der Wal heeft zich tientallen jaren vol vuur ingezet om de club draaiende te houden. Letterlijk door eerst via de kantinecommissie voor het binnenkomen van gelden te zorgen. En later door als penningmeester ervoor te zorgen dat het over de hele linie in goede banen kwam. Mede dankzij Harm van der Wal heeft de Kollumer Tennis Club nu een prachtig park met vier uitstekende banen en een prachtig clubhuis. Met zekerheid dat dat ook in de toekomst zo zal zijn. De KTC is Harm van der Wal ontzettend dankbaar hiervoor. De tweede oorkonde voor erelid werd aan Pietie Buruma uitgereikt. Pietie zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt op de club. Vanaf het moment dat Pietie lid werd zorg ze er al voor dat alles in en rond de kantine op rolletjes loopt. Ook de verzorging van de inwendige mens is aan Pietie meer dan toevertrouwd. En niet te vergeten haar inzet op de baan natuurlijk! De KTC is Pietie ontzettend dankbaar voor haar inspanningen. Hierna werden door de voorzitter alle sponsoren en vrijwilligers bedankt, zonder hen was dit jubileum niet mogelijk geweest.

Inmiddels werd in de tent door Grand Café WALD het buffet opgebouwd. Maar liefst 100 personen hadden zich opgegeven voor het buffet. Aan ronde tafels met witte lakens werden herinneringen aangehaald en werd er genoten van het heerlijke eten van Grand Café WALD. Na het toetje, kregen de aanwezigen een A4 uitgedeeld met het clublied van de KTC. Met muzikale begeleiding van de band, zetten Simon en Femke van der Heide samen met alle (oud)leden het clublied in op de wijze van ’t Woanskip van Anneke Douma. Na het gezamenlijk zingen, werden de tafels opgeruimd en ontstond de dansvloer, zodat de voetjes van de vloer konden. De band speelde fantastisch en het was erg gezellig. De Kollumer Tennis Club ziet terug op een zeer geslaagd 100-jarig jubileum, het weer was fantastisch en de belangstelling voor de diverse activiteiten was groot.

Uitgebreid fotoverslag van vrijdagavond en zaterdag

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button