Regionaal

Kranslegging bij monument Blauforlaet

AUGUSTINUSGA – Woensdagmiddag legde burgemeester Oebele Brouwer samen met leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Twa-Ikker in Augustinusga een krans en bloemen bij het oorlogsmonument van Blauforlaet. Gradus Kootstra, directeur van de basisschool, nam in zijn welkomstwoord de kinderen mee naar de historische gebeurtenis bij de brug in 1945.

Burgemeester Brouwer sprak de leerlingen toe en refereerde ook aan de oorlogssituatie in Oekraïne. ‘Het gaat vanmiddag om het doorgeven van vrijheid’, aldus Brouwer. ‘Op dit moment is er oorlog in een land dichtbij, toch is vrijheid zoals wij die kennen daar nog ver weg.’ Omringd door de kinderen van de Twa-Ikker hees Brouwer de Oekraïense vlag. Dat deed hij samen met Timur, die enkele weken geleden met zijn moeder naar Nederland is gevlucht.

Na het leggen van de bloemenkrans werd het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van blazers van De Bazuin uit Augustinusga. Na een minuut stilte sloot wâlddichter Arjen Hut de bijeenkomst af met het voordragen van een gedicht.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button