HoofdnieuwsRegionaal

LC-scholieren als ondernemer aan de slag voor goed doel

BUITENPOST – Een kleine tweehonderd leerlingen van het Lauwers College in Buitenpost kruipen de komende tien weken in de huid van een ondernemer. Bij een economieproject gaan ze een product of dienst ontwikkelen om deze vervolgens ook daadwerkelijk in de markt te zetten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

De kick-off van het project, waarbij de leerlingen te maken krijgen met alle facetten van het ondernemerschap, vond vrijdag plaats. De slotmanifestatie staat voor 7 juli op het programma met een marktdag in het schoolgebouw aan De Hoefslag in Buitenpost.

Bij de start was Albert Veenstra van Auto Veenstra uit Buitenpost als gastspreker aanwezig. Hij vertelde over z’n ervaringen met ondernemen, de vrijheid en afwisseling die het bestaan bieden, het varen van een eigen koers en over de – in z’n ogen noodzakelijke – passie. Volg je hart, was het advies van Veenstra. ,,Het is hard werken. Als je het niet leuk vindt om het te doen, moet je er niet aan beginnen.”

Aan het project ‘Jong ondernemen’ doen leerlingen van mavo 2 en derdeklassers van havo en vwo mee. Met het project wil het Lauwers College de leerlingen laten ontdekken waar ze goed in zijn en hun vaardigheden (verder) laten ontwikkelen in een wereld van een toenemende arbeidsflexibilisering. ,,Om als werknemer te blijven groeien, moet je initiatief nemen, creatief zijn, weten wat je wilt en ook wat je niét wilt en beschikken over doorzettingsvermogen. Dit geldt ook voor de ondernemers van de toekomst, voor jullie dus”, zo stelde docent Meindert van der Hoek richting de leerlingen.

Veenstra onderschreef het verhaal van Van der Hoek. ,,Als ondernemer ben je altijd bezig, moet je vooruitkijken en ook kunnen schakelen. Ondernemerschap begint met een plan maken, aldus Veenstra. ,,Je moet een stip op de horizon hebben en daar naar toe willen.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button