HoofdnieuwsRegionaal

Lezing: Rusland – Oekraïne, een koloniale oorlog ?

KOLLUM – Op woensdag 14 december om 19.30 uur zal prof. dr Hans van Koningsbrugge een lezing geven over de situatie in Rusland en de oorlog in Oekraïne in Theater de Colle in Kollum.
Hans van Koningsbrugge is hoogleraar aan de universiteit van Groningen met als vakgebied Geschiedenis en Politiek van Rusland. Daarnaast is hij directeur van het Nederland-Rusland centrum.
Iedere week op zaterdag verschijnt er van hem een artikel over de oorlog in de Oekraïne in de Leeuwarder Courant.

De avond begint met genoemde  presentatie van de heer van Koningsbrugge van ca 45 minuten. Na een korte pauze bestaat het tweede deel van de avond uit een interview en discussie zoals we het kennen van het tv programma College tour. Interviewer is deze keer Auke Zeldenrust. Hij zal starten met een aantal vragen aan de heer Koningsbrugge waarna de zaal ook gelegenheid krijgt hem vragen te stellen.
Gelet op het feit dat het een zeer actueel onderwerp is verwachten we een groot aantal bezoekers. U kunt zich opgeven bij een lokale bibliotheek in Noardeast Fryslân  of via een mail naar [email protected]

De toegang is gratis. De organisatie is in handen van de programmaraad van theater de Colle en de bibliotheek van Kollum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button