HoofdnieuwsRegionaal

Lisanne Hiemstra nieuwe kinderburgemeester van Achtkarspelen

BUITENPOST – Lisanne Hiemstra uit Harkema is de eerste kinderburgemeester van Achtkarspelen. De 11-jarige leerlinge van ‘t Holdersnêst werd woensdagmiddag tijdens een verkiezingsmiddag gekozen door de jury. Donderdagavond werd Lisanne tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als kinderburgemeester. ‘It liket my hiel leuk om berneboargemaster te wêzen. Ik haw alris earder yn it gemeentehûs west en haw doe mei de loko-boargemaster praat. Doe tocht ik: dit wol ik ek!’.

De zoektocht naar de eerste kinderburgemeester van Achtkarspelen leverde 19 reacties op. Op basis van de ingestuurde video’s werden 10 kandidaten geselecteerd. Tijdens een verkiezingsmiddag koos de jury uiteindelijk Lisanne Hiemstra als eerste kinderburgemeester. ‘Lisanne heeft haar wortels in de gemeente en kan als jonge inwoner van Harkema meedenken en meepraten over wat zij en haar leeftijdsgenoten belangrijk vinden,’ vertelt juryvoorzitter en burgemeester Oebele Brouwer.

Lisanne mag zichzelf gedurende het hele laatste jaar van de basisschool kinderburgemeester noemen. Bij activiteiten en evenementen zoals de intocht van Sinterklaas, dodenherdenking en Koningsdag is de nieuwe kinderburgemeester present.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button