112HoofdnieuwsRegionaal

Man opgepakt na reeks valse 112 meldingen

DOKKUM – Op 21 juni is een 59 jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslan aangehouden voor het doen van valse meldingen. De man deed de afgelopen tijd meerdere malen melding van (zeer) ernstige incidenten, zoals ongevallen waarbij voertuigen en personen in het water zouden liggen.

Vanwege de ernst van dit soort meldingen worden altijd meerdere hulpdiensten naar de incident locatie gestuurd. Niet alleen ambulance, brandweer en politie, maar ook de traumaheli, bergingsbedrijven enz. Dit heeft geleid tot veel inzet en de nodige frustratie bij hulpverleners als bleek dat het (wederom) om een valse melding ging. Omdat nooit uitgesloten kan worden dat het wel een echte melding is, worden hulpdiensten altijd ingezet.

Op 21 juni jl. werd wederom een valse melding gedaan over een auto te water. Hierbij werd de 59 jarige man, waarvan werd vermoed dat hij was betrokken bij het doen van de valse meldingen, in de buurt van de doorgegeven incident locatie gezien en gecontroleerd. In de auto waar de man in reed werd een telefoontje gevonden in een verborgen ruimte.

Na onderzoek bleek dit een van de telefoons te zijn waar de meldingen mee gedaan werden. De man is hierop aangehouden en verhoord over de zaken. Hij bekende de valse meldingen gedaan te hebben en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button