112HoofdnieuwsRegionaal

Melkwagen gekanteld bij Gerkesklooster

GERKESKLOOSTER – Een melkwagen is zaterdag rond het middaguur gekanteld op de rotonde aan de Verlaatsterweg in Gerkesklooster. Vermoedelijk ging het mis toen de chauffeur de rotonde wilde verlaten. Hij reed op dat moment richting het dorp.

De hulpdiensten werden om 12.14 uur opgeroepen. Het ambulancepersoneel ontfermde zich over de chauffeur. De man is met vermoedelijk een gebroken arm en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval kwam er dieselolie en melk vrij dat de weg en het fietspad besmeurde. De brandweer werd net na 12.35 uur opgeroepen. Zij hebben samen met medewerkers van Friesland Campina de uitstroom van melk dichtgedraaid. Hierdoor is de melklekkage gestopt.

De brandweerlieden hebben het fietspad schoongespoeld. Door de gemeente zijn er hekken geplaatst op de rotonde. Het is het wachten op een andere wagen die de restanten in de melkwagen eruit gaat pompen. Door de politie is het waterschap ook ingeschakeld.

Het verkeer neemt tijdelijk de rotonde verkeerd om, om zo langs de vrachtwagen te komen. Wanneer het voertuig is leeggepompt, zal een berger de melkwagen gaan bergen. Het is vooralsnog onbekend wanneer de weg weer vrij zal zijn.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button