HoofdnieuwsRegionaal

Monsters vangen in de Bibliotheek

KOLLUM – In april kunnen kinderen monsters vangen in de Bibliotheek tijdens de voorstelling ‘Maar eerst vang ik een monster’ van Janneke Brakels.

Zangeres, zangcoach en presentatrice Janneke Brakels heeft een kindervoorstelling gemaakt en zal in april op tournee langs de bibliotheken in Noord-Fryslân. De voorstelling staat in het teken van het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster.’ Dit prentenboek is tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari uitgekozen tot Prentenboek van het Jaar. De kinderen gaan muziek maken, bewegen en dansen en worden gestimuleerd om hun fantasie te gebruiken tijdens de voorstelling. Een actieve ochtend voor kinderen in de leeftijd van twee tot en met zes jaar.

Nationale Voorleesdagen
Elk jaar vinden de Nationale Voorleesdagen eind januari plaats. Een leuke periode voor kinderen waar verschillende activiteiten worden georganiseerd en waarbij aandacht wordt gegeven aan het stimuleren van (voor)lezen. Echter door corona werden de activiteiten afgeblazen. Maar nu organiseert Bibliotheken Noord Fryslân een mini-editie van de Nationale Voorleesdagen. In april krijgen kinderen bij het lid worden van de bibliotheek een mini-monsterknuffeltje. Kinderen zijn gratis lid van de Bibliotheek, Bibliotheken Noord Fryslân is een boetevrije bibliotheek en als ouders zich ook direct inschrijven, krijgen ze drie maanden lidmaatschap (kennismakings-abonnement) cadeau.

Voorstellingen en meer informatie
De eerste voorstellingen zijn op 4 april in Bibliotheek Kollum, 5 april in Bibliotheek De Westereen en 11 april in Bibliotheek Surhuisterveen. Voor alle voorstellingen geldt dat u moet reserveren en vol = vol. Voor meer voorstellingsdata en locaties, kijk op www.ontdekdebieb.nl/voorleesdagen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button