HoofdnieuwsRegionaal

!mpulse Kollum organiseert een creatieve en bijzondere TalentweekXXL

KOLLUM – Vanaf maandag 14 december is er op !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, een bijzondere TalentweekXXL gaande voor alle leerlingen. Tijdens deze TalentweekXXL ontdekken en ontwikkelen leerlingen samen hun talenten en vaardigheden.

Dit doen ze vooral door het volgen van creatieve en interessante workshops die worden aangeboden door teamleden én leerlingen. Een mooie afsluiter van een bijzonder jaar.

 Normaal gesproken is de week voor de kerstvakantie één van de twee prachtige Communityweken. Leerlingen zijn altijd erg gemotiveerd om te werken tijdens zo’n Communityweek: een week met elkaar, voor elkaar en voor anderen. Ze werken samen met de omgeving en in de praktijk. Ook maken ze spulletjes en voedsel en verkopen dit tijdens een kerstmarkt. De volledige opbrengst van de Communityweek gaat ieder jaar naar een goed doel.

Dit jaar gaat het anders, vanwege de corona-maatregelen. Leerlingen volgen al elk schooljaar een aantal talentenworkshops naast de reguliere lessen. Zo kunnen zij hun eigen talenten verder ontwikkelen en/of workshops volgen in iets wat ze niet kennen en hen interesseert. !mpulse vindt het belangrijk dat hun leerlingen meer leren dan puur en alleen de vakkennis.

Aangezien er dit jaar geen samenwerking met de omgeving mogelijk was en ook de kerstmarkt niet kon worden georganiseerd besloot het team van !mpulse Kollum dat het tijd werd om hun talenturen uit te werken tot de TalentweekXXL.

Het is een week boordevol leuke, creatieve, betekenisvolle, interessante en originele workshops die worden aangeboden door teamleden én leerlingen. Tijdens deze TalentweekXXL gaan leerlingen aan de slag met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Ook verbreden en verdiepen ze hun interesses, ze oriënteren zich op hun profielkeuze en organiseren daarnaast verschillende workshops die aansluiten bij hun hobby’s en talenten. Workshops als: !mpulse masterchef, Insta-invloed, moed om echt te kiezen, schaken, dansen, kerstkaarten maken voor eenzame ouderen, fotografie, kunst en keramiek en nog veel meer van dit soort workshops vullen deze prachtige week!

Helaas wordt de week door de nieuwe coronamaatregelen ingekort. Woensdag 16 december sluit het schoolgebouw haar deuren en bereidt het team zich voor op het vormgeven van het onderwijs op een alternatieve (online) manier. Desondanks leverden de talentenworkshops al erg veel moois op!

!mpulse Kollum
!mpulse Kollum, onderdeel van OSG Piter Jelles, biedt uniek en eigentijds onderwijs aan leerlingen. Op !mpulse Kollum halen scholieren een vmbo-t, havo- of vwo-diploma met méér waarde. Gaandeweg ontdek je als scholier wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een leerlingen ontwikkelt op !mpulse Kollum zijn of haar talenten, vaardigheden en creativiteit. Het is onze ambitie om iedere leerling uit te dagen in die talenten en de ruimte daarvoor te bieden.

Naast een diploma op het juiste niveau, krijgen leerlingen ook tools in handen om op sociaal en maatschappelijk gebied het beste uit zichzelf en anderen te halen. Dit alles wordt gedaan in een veilig en verbindend leerklimaat. !mpulse Kollum staat bekend om de fijne sfeer op school. Wanneer een leerling zich prettig voelt op school, kan hij of zij beter presteren. Daarbij vindt de school een goed contact en een open communicatie tussen leerling, school en thuisfront erg belangrijk.

 Voor meer informatie: www.piterjelles.nl/impulsekollum/

Dit kan u ook interesseren

Back to top button