HoofdnieuwsRegionaal

Mysterieus geel touw door Kollum voor theatrale audiowandeling

KOLLUM – Vanaf donderdag ligt er een mysterieus geel touw door Kollum. Maar waarvoor is dit eigenlijk?
Op zaterdag 25 en zondag 26 september speelt ‘It Gelok fan Fryslân’ van theatergezelschap Tryater in Kollum. De voorstelling begint- en eindigt in het Hertenkamp/ Wilheminapark. Reserveer je kaartje voor een tijdstip tussen 13.00 en 16.00 via www.tryater.nl (vol=vol), de voorstelling duurt ongeveer een uur.

Het gele touw van 3KM ligt dwars door Kollum langs mooie plekken, objecten, maar ook door gebouwen en tuinen. Bezoekers van de voorstelling krijgen een koptelefoon op en volgen het gele touw, ondertussen luisteren ze naar het langste geluksgedicht ooit. Dit gedicht is geschreven aan de hand van antwoorden van inwoners van Fryslân op de vraag ‘Waar wordt jij gelukkig van?’. Het gedicht heeft ook een deel specifiek over Kollum, die dichter Sytse Jansma schreef met hulp van Jan Barkmeijer.

‘Wolkom yn Kollum!
Flekke an ‘e Lauwerssee , fan It Ouwe Rechthuus, De Waag , Abele Reitzes, Foekje Dillema ,op stap nei de ‘mano’ of de ‘paro’ , de pruttelpot ,pealsitte, autocross op peaskemoandei! ’

De voorstelling is vorig jaar gemaakt, toen er in verband met de coronamaatregelen heel weinig mogelijk was. Tryater bedacht daarom deze voorstelling, waarbij je in je ééntje een wandeling door je eigen dorp wandelt en de voorstelling via je koptelefoon beleeft. Vorig jaar is de voorstelling helaas geannuleerd, maar nu eindelijk is de herkansing. Je kunt zelf een tijdstip kiezen waarop je de route wilt wandelen. Dit kan tussen 13.00 en 16.00.

Meer informatie en kaarten via www.tryater.nl. Er zijn beperkte kaarten beschikbaar. De route is voor mensen uit het dorp, maar ook voor iedereen van ver daarbuiten. De route is ook rolstoeltoegankelijk.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button