HoofdnieuwsRegionaal

Nacht van de Nacht nu ook in Buitenpost en Kollum

KOLLUM – Sinds 2005 wordt op de laatste zaterdagavond van de maand oktober De NACHT VAN DE NACHT gevierd. Een aantal bedrijven, gemeenten en huishoudens doven dan hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Dit jaar sluiten ook Bloemenparadyske (Kollum), Streekwinkel Op ’e Stâl (Buitenpost) en Paviljoen MeM (Buitenpost) zich aan bij de Nacht van de Nacht campagne. Op zaterdag 29 oktober 2022 tussen 21.30 en 24.00  uur kun je in de nacht  tussen de locaties wandelen en er een hapje en een snapje opdoen.

Nacht van de Nacht
Dit jaar wordt De Nacht van de Nacht voor de 18e keer georganiseerd op zaterdag 29 oktober 2022.
Dit is de avond en nacht dat de zomertijd eindigt en de klok een uur wordt teruggezet. Een mooie aanleiding om aandacht te vragen voor de lichtvervuiling in Nederland. Nederland behoort tot de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie en dus geld. Duizenden lichten gaan uit tijdens De Nacht van de Nacht  en er zijn nachtactiviteiten in alle provincies. Ook dit jaar voor het eerst in Buitenpost en Kollum.

HAP, STAP en SNAP nachtwandeling
Tussen het Bloemenpararadyske, Streekwinkel Op ’e Stâl en Paviljoen MeM is een wandelroute uitgezet van ongeveer 5 kilometer. Tijdens de nachtwandeling ontdek je de sterren en de nachtdieren; ervaar je geluiden of juist geen geluid. Ontmoet je elkaar bij de drie sfeervolle locaties en geniet je van een lokaal hapje en een drankje. Op de locaties zijn de lichten gedoofd maar branden de vuurkorven. De route in de Gemeente Achtkarspelen loopt zo veel mogelijk langs duurzame ledverlichting, in de Gemeente Noardeast-Fryslân wordt gewerkt met waxinelichtjes. Je kunt op elke locatie tussen 21.30 en 22.00 uur starten.

Kaarten bestellen
Kaarten voor de Stap, Hap en Snapnachtwandeling van 29 oktober zijn te bestellen bij Streekwinkel Op ‘e Stâl (www.opestal.nl).

Dit kan u ook interesseren

Back to top button