HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe corona-maatregelen, ook voor de bibliotheek

KOLLUM – Na de persconferentie van maandag 28 september heeft Bibliotheken Noord Fryslân direct contact opgenomen met de veiligheidsregio en de gemeente om de ietwat verwarrende, nieuwe maatregelen te vertalen naar de bibliotheek en tot een werkbare, veilige oplossing te komen.

Het resultaat is dat bezoekers van de bibliotheek vooralsnog geen tijdvak hoeven te reserveren en zich alleen moeten registreren als ze gebruik maken van de computers of de leestafel. De bibliotheek bewaart de gegevens maximaal twee weken en deelt ze alleen met de GGD voor bron- en contactonderzoek bij een besmetting. Wie alleen boeken, tijdschriften of films komt lenen en terugbrengen, hoeft zich dus niet te registreren en kan gewoon onder openingstijden op elk gewenst moment langskomen.

De maatregelen die de bibliotheek eerder heeft genomen om bibliotheekbezoek veilig te laten verlopen, blijven van kracht. Zo staan er spatschermen bij de balie, zijn er mondkapjes voor de medewerkers aangeschaft, blijven e-books toegankelijk voor leden en blijven de bibliotheken op weekdagen ’s ochtends gesloten. Op die momenten is er ruimte om groepen te ontvangen: cursisten voor het Digi-Taalhuis bijvoorbeeld en basisschoolleerlingen.

De geplande activiteiten van de bibliotheek gaan door. Per vestiging is het maximum aantal bezoekers berekend, met in acht neming van de anderhalve meter. Bovendien is het maximum aantal bezoekers voor activiteiten naar beneden bijgesteld. Op deze manier verwacht de bibliotheek dat bezoekers en leden veilig gebruik kunnen maken van de diensten en faciliteiten van de bibliotheek, mits zij zich natuurlijk zelf ook aan de regels houden en thuisblijven bij klachten.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button