Ondernemend

Non-direction kunstgras

Kunstgras, wat de laatste jaren steeds populairder wordt, heb je in alle soorten en maten. Dat is ook gelijk één van de voordelen van kunstgras; je hebt een grote mate van invloed op hoe je grasmat eruit komt te zien. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor donkergroen of juist lichtgroen, of een combinatie van beiden. Het fijne daaraan is, is dat de gekozen kleur ook echt de gekozen kleur blijft. Anders dan bij traditioneel gras heb je bij kunstgras namelijk geen risico op lelijke verkleuringen door bijvoorbeeld de felle zon of een aantal weken aaneensluitende droogte. Dat zien mensen als een hele grote plus daar waar het kunstgras betreft.

Wat is non-direction kunstgras?

De grote invloed die je kan uitoefenen op het uiterlijk van je grasmat zien we ook terug daar waar het het zogenaamde non-direction kunstgras betreft. Bij non-direction kunstgras, oftewel ook wel multidirectioneel kunstgras, worden de vezels niet één kant op gelegd, maar wijzen zij verschillende richtingen in. Dat betekent dat de zogeheten vleug niet zichtbaar is. Over het algemeen kan namelijk gezegd worden dat kunstgras met een vleug er toch echt minder mooi uit ziet dan zonder vleug. Het gras ziet er dus van alle kanten geweldig uit. Kunstgras kopen is dus echt een aanrader.

Daarbij geldt dat bij non-direction kunstgras de sprieten verschillende kleuren en hoogtes hebben, zodat het gras er enorm realistisch uit ziet. Het lijkt net zo wild en natuurlijk. Het is bijna niet van traditioneel gras te onderscheiden. Daarbij worden de sprieten bij non-direction gras meer omhoog geplaatst, waardoor men minder instrooi zand hoeft te gebruiken.

Non-direction kunstgras is geschikt voor verschillende doeleinden. Het is geschikt voor in de tuin, maar ook voor sportvelden en speelplaatsen. Deze mooie manier van kunstgras leggen, is het gevolg van het feit dat kunstgras steeds populairder wordt, en er daarom in een razendsnel tempo sprake is van ontwikkelingen. Hierdoor kan kunstgras steeds mooier en duurzamer gemaakt worden, en komen er nieuwe technieken om het gras nog mooier te leggen.

Overige voordelen non-direction gras

Non-direction gras is niet alleen erg mooi, het brengt ook een paar grote voordelen met zich. Zo kan je je zwembad of speeltoestellen daar het hele jaar op laten staan. Daarbij is het ook ontzettend duurzaam; kunstgras hoef je immers niet te bemesten of te sproeien. Dit scheelt tijd, geld en is goed voor het milieu. Daarover gesproken, zo’n grasmat gaat ca. 20 jaar mee. Ze worden zelfs 100% recyclebaar gemaakt. Dat zijn grote voordelen van een kunstgrasmat. En naast het niet hoeven bemesten of sproeien, groeit kunstgras ook niet. Dat betekent dat je ook niet hoeft te maaien. Wat een heerlijk idee om nooit meer achter de grasmaaier te hoeven lopen op een hete dag. Die tijd kan je nu besteden aan het genieten van je tuin. Een ander voordeel van kunstgras is dat je het ook kan leggen op plekken waar traditioneel gras lastig groeit, zoals op een balkon.

Conclusie

Kunstgras heeft talloze voordelen. En met de moderne technieken kan je kunstgrasmat er zelfs mooier uit zien dan een traditionele grasmat. Een Non-direction kunstgrasmat is een prachtige aanwinst voor elke tuin!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button