RegionaalSport

Noureddine Boutzamar komt Buitenposter middenveld versterken

BUITENPOST – Vanaf de zomer mag Noureddine Boutzamar zich Blauwke noemen. De 28-jarige Heerenvener maakt de overstap van SC Genemuiden naar VV Buitenpost. De oud-prof, hij voetbalde bij SC Cambuur, is met zijn ervaring van toegevoegde waarde tussen de jonge middenvelders van Buitenpost. “Ik heb zin in het nieuwe voetbalseizoen. Het zou geweldig zijn – als Genemuiden niet promoveert – om dan zes punten te pakken tegen mijn oude club”, lacht de middenvelder.

Noureddine Boutzamar kent zijn nieuwe club goed. “Buitenpost is een gezellige dorpsclub en heeft een leuke spelersgroep. Ik ken verschillende voetballers en heb hier natuurlijk vaker gevoetbald.” Boutzamar doorliep de gecombineerde jeugdopleiding van SC Cambuur en FC Groningen en tekende zijn eerste profcontract in Groningen. Daarna kwam hij uit voor Jong SC Cambuur onder Arne Slot. In 2016 maakte de sierlijke voetballer zijn debuut voor SC Cambuur in de eredivisie tegen Excelsior. Hij speelde drie seizoenen bij profclub, waar het niet tot een doorbraak kwam. Daarop verkaste de middenvelder naar Harkemase Boys. De afgelopen vier seizoenen was Boutzamar actief bij Genemuiden, competitiegenoot van Buitenpost in de 4e Divisie.

Stap vooruit

“Het is na vier jaar tijd voor iets nieuws. Ik ben bezig met het opzetten van een voetbalschool, ook voor jeugd uit Buitenpost, dat kan ik dan hier mooi combineren”, verklaart Boutzamar zijn overstap. “Ik zie de overgang naar Buitenpost dan ook als een stap vooruit op persoonlijk vlak.” Hij heeft het ook uitgebreid besproken met zijn trainer René van der Weij, oud-coach van Buitenpost. De maatschappelijk werker uit Heerenveen wil vooral plezier hebben in voetbal. “Ik heb graag de bal aan de voet en heb overzicht. Ik ben een spelverdeler en breng met een goede pass graag de voorhoede en de nummer tien in stelling.” Bij Buitenpost treft hij Berend Schootstra en Ron Janzen, oud-teamgenoten bij Cambuur. “De voetbalwereld is klein. Ik heb zelfs bij Ron in de klas gezeten”, zegt de goedlachse Boutzamar.

Ervaring

De Technische Commissie (TC) was voor het jonge team op zoek naar meer ervaring op het middenveld. Ze zijn blij dat ze bij de zoektocht zijn uitgekomen bij Boutzamar en dat hij graag bij Buitenpost wil voetballen. Volgens de TC kan Boutzamar rust in het spel brengen bij de jonge spelers en ze ook beter maken. Boutzamar is na Ron Janzen de tweede versterking voor het nieuwe seizoen van de nieuwe trainer Kevin Waalderbos en ook de tweede speler met een Cambuur-verleden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button