HoofdnieuwsRegionaal

Opbouw Grutte Earen festival van start

BURUM De opbouw van festival Grutte Earen is van start! Op het weiland van Boer Folkert en Bolinda, naast het grondstation voor satellietcommunicatie, hebben de schaapjes ruimte gemaakt en worden tenten, techniek en de vormgeving voor het festival opgebouwd. Van het ‘Zwarte Gat’ tot gigantische discoballen voor de silent disco. Morgen barst het festival los en bevinden bezoekers zich in een andere dimensie! Met spacecowboys en spoetnik, maanbewoners en marshmallows, astronauten en astronomen. Het festival duurt t/m zondag 17 september.

Ruimtesafari met het Grutte Earen orkest & Sirius en de Spacecowboy
Er is programmering voor jong en oud. Zoals de voorstelling Sirius & de Spacecowboy, de Intergalactische Hoorspelen en de Ruimtesafari. Bij de Ruimtesafari wordt je als bezoeker samen met andere overmoedige spacetoeristen onderdeel van een lancering naar de ruimte! Langs de Maan, het Heelal en het Zwarte Gat. De hoofdrol is weggelegd voor het 50-koppige Grutte Earen orkest, dat speciaal voor dit festival is ontstaan.

 

Zoektocht naar aliens, Lytse Earen programma & nachtwandelingen
Daarnaast geeft niemand minder dan wetenschapsjournalist Govert Schilling een bijzondere lunchlezing over de zoektocht naar aliens. In de middag kun je op natuur expeditie, luisteren naar verschillende artiesten waaronder Moonloops, Douwe Dijkstra & Timo de Jong en ‘s avonds kun je een Nachtwandeling maken met astronomen en een dichter. Tussendoor kun je bij pop-up restaurant Satel-ite genieten van heerlijke hapjes, schotels en het eigen festival biertje: Grutte Bear!

Toegang tot het festival is GRATIS. Voor een aantal activiteiten dien je een ticket te kopen. Voor het volledige programma en en de ticket(s), bezoek www.grutteearen.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button