HoofdnieuwsRegionaalSport

Oud-prof Ron Janzen komt Buitenpost versterken

BUITENPOST – Verdediger Ron Janzen gaat vanaf komend seizoen bij VV Buitenpost voetballen. De 29-jarige oud-prof verruilt Flevo Boys voor een club dichter bij zijn woonplaats. “Buitenpost is een gemoedelijke club met een goede sfeer. Deze zomer een frisse start en dan vol de strijd aangaan. Ik heb er zin in!”, zegt Janzen.

Met Ron Janzen komt er een ervaren centrale verdediger binnen op Sportpark De Swadde. Vanuit de D’s van VV Gorecht kwam hij in de jeugd van FC Groningen, waar hij ook zijn eerste contract tekende. Toen hij later werd verhuurd aan SC Cambuur maakte hij daar zijn debuut in het profvoetbal tegen Ajax. Zijn profcarrière kwam tot wasdom bij RKC, waar hij een vaste waarde was. Vervolgens speelde hij drie jaar in de basis bij Helmond Sport. “Er kwam daarna geen aantrekkelijke club voorbij, daarom heb ik gekozen voor een maatschappelijke carrière in het Noorden, ook omdat ik twee kinderen heb”, aldus Janzen die in het dagelijks leven treinmachinist is.

Goed gevoel

Na een seizoen Gorecht bij zijn vrienden kon hij terecht bij Flevo Boys. Hier is hij bezig aan zijn derde seizoen. “Nu is het tijd voor iets anders en vooral dichter bij huis, ik woon namelijk in Hoogezand. En toen kwam Buitenpost voorbij.” Na een gesprek met de nieuwe trainer Kevin Waalderbos was Janzen er snel uit. “Het voelde goed.” De Technische Commissie is blij met de komst van de sterke verdediger. Er werd gezocht naar versterking in de achterhoede vanwege het naderende afscheid van de centrale verdedigers Robin Huisman de Jong en Mark Huizinga.

De beuk erin

Janzen verwacht zich snel te kunnen aanpassen in Buitenpost. “Berend Schootstra ken ik van Cambuur 1, ik trok vaak met hem op.” De nieuwkomer is een speler die het duel niet schuwt. “Ik hou van agressief spelen en de beuk erin gooien.” Hij zal verbaal aanwezig zijn als hij het team probeert goed neer te zetten. “Ik hou van een verzorgde opbouw. En dan knallen. Ik ken Buitenpost ook als een hecht team dat vol de strijd aangaat. Het sfeertje in de kantine is altijd goed, ook belangrijk.” Hij heeft verschillende keren tegen Buitenpost gevoetbald. Op 15 april mag hij het in Emmeloord opnemen tegen zijn toekomstige club.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button