112HoofdnieuwsRegionaal

Ouderen gedupeerd door oplichter in Buitenpost

BUITENPOST – Twee ouderen zijn vrijdagmiddag in Buitenpost gedupeerd door een man die zei van de politie te zijn. In verband met een onderzoek naar een inbraak in de buurt zouden de sieraden van de slachtoffers gescand moeten worden; “Ik breng het u straks gelijk weer terug.” De uitkomst laat zich raden, de man vertrok met de kostbaarheden en kwam niet meer terug.

De oplichting vond plaats aan de Kuipersweg. Aan de Irenestraat vond een bankhelpdeskfraude plaats. Dagelijks worden mensen misleid door zogenaamde “babbeltrucs”, waarbij oplichters zich voordoen als medewerkers van legitieme instanties zoals banken, nutsbedrijven of zelfs de politie.

Met overtuigende verhalen worden bankpassen, sieraden en contant geld afhandig gemaakt. De verhalen klinken overtuigend, soms omdat oplichters over informatie beschikken waarvan je niet verwacht dat ze die hebben.

Het is NIET jouw schuld als je misleid wordt. Oplichters zijn uiterst behendig in wat ze doen. Voorkom zelf slachtoffer te worden en laat onbekend bezoek niet binnen en geef nooit waardevolle zaken af aan iemand die je niet kent. Bij enige twijfel, bel zelf de instantie waar deze persoon van beweert te zijn.
Klopt het niet, bel dan direct 112. Door alert te blijven en elkaar te informeren, kunnen we het oplichters moeilijker maken. Praat over deze gevaren met naasten, vooral ouderen en kwetsbaren in je omgeving. Jouw bewustwording kan hen beschermen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button