HoofdnieuwsRegionaal

Passerende sneltrein nieuw voor Buitenpost

BUITENPOST – Vanaf 14 december rijdt er elk uur een extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen. Dit zorgt ervoor dat niet alle treinen meer stoppen in Buitenpost. Sommige treinen passeren de overwegen en perrons in Buitenpost met hoge snelheid.

In Buitenpost stoppen momenteel alle treinen. De treinen in de buurt van deze overwegen rijden meestal langzaam. Straks rijden sommige treinen deze overwegen en perrons met hogere snelheid voorbij. Daarom is het belangrijk om verkeersdeelnemers er extra op te wijzen om nooit een gesloten spoorweg over te steken. Om daarop toe te zien voeren BOA’s van ProRail extra controles uit bij overwegen. ProRail stuurt ook voorlichtingspakketten naar de scholen en dorpsbelangen zijn geïnformeerd.

“Als er in het verkeer een nieuwe situatie ontstaat, zoals nu bij een aantal stations en overwegen het geval is, kan het nodig zijn extra alert te zijn. We kunnen niet scherp genoeg zijn. Heel goed dat ProRail hier zo uitgebreid op wijst’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk voegt hieraan toe: ‘’Overwegen op de trajecten waar meer treinen gaan rijden zijn allemaal opnieuw door ProRail bekeken en voldoen aan strenge eisen. Als wegverkeer zich houdt aan de regels en veilig gedrag vertoont is ook met meer en sneller treinverkeer de veiligheid maximaal gewaarborgd.”

Nieuwe dienstregeling
De inzet van de extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen zijn onderdeel van de nieuwe treinconcessie. Deze nieuwe treinconcessie start op zondag 13 december. Vanaf de maandag daarna rijden de extra treinen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button