HoofdnieuwsRegionaalSport

Pieter Bos terug op het oude nest van VV Buitenpost

BUITENPOST – Pieter Bos is terug bij VV Buitenpost. De 25-jarige Buitenposter wordt keeperstrainer van de teams O17 en O19. Eerder dit jaar moest de oud-doelman van SC Cambuur zijn profcarrière plotseling beëindigen vanwege hartproblemen. “Het slechte nieuws was heel vervelend, maar ik moet ook weer verder. Daarom ben ik blij dat ik hier nu één keer in de week keeperstraining kan geven”, zegt Bos.

Op zijn elfde verruilde Bos VV Buitenpost voor de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Later kwam hij bij SC Cambuur terecht, waar hij het eerste haalde en een aantal eredivisiewedstrijden speelde. Ondertussen hield hij via voorzitter Paul Olijve altijd contact met VV Buitenpost. Volgens Olijve kan Pieter belangrijk zijn voor de opleiding van de jeugdkeepers en de begeleiding van de jeugdkeeperstrainers. Bos zelf blijft bescheiden. “Ik ben ook maar een normale jongen uit Buitenpost. Hier is mijn voetbalcarrière begonnen. Nu ik de tijd heb om wat terug te doen voor de club is dat hartstikke mooi”, vertelt hij. Tegenwoordig is hij ook actief in de jeugdopleiding van SC Cambuur, waar hij een ondersteunende rol heeft bij de keeperstrainingen.
Plezier

Samen met Arjan Plas neemt Bos de keepers van de O17 en O19 onder zijn hoede. Hierbij treft hij een paar ex-pupillen, die hij in zijn eerdere periode als keeperstrainer bij VV Buitenpost al tegenkwam. “Ik vind het mooi hoe ze hier met de jeugd omgaan. Er wordt veel aandacht besteed aan keepers van alle leeftijden. Zo gaat dat niet bij elke club”, zegt Bos. “Het is de bedoeling dat we de keepers nog beter maken en dat we ze een leuk uurtje keeperstraining geven. Ik hoop dat we er plezier aan beleven. Dat is het belangrijkste!”, besluit hij.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button