HoofdnieuwsRegionaal

Prachtige Krystkuier in Veenklooster

VEENKLOOSTER – 100 inwoners die 2000 mensen een betoverende Kerst bezorgen, dat was de Krystkuier in Veenklooster, een klein dorp met 30 adressen waarbij alle inwoners een rol hadden in het Kerstverhaal. Daarnaast werkten 120 vrijwilligers uit de omringende dorpen mee aan deze grootste Krystkuier van het Noorden. Maanden aan voorbereiding gingen vooraf om de ruim 2000 bezoekers een hartverwarmende Kerst te geven. De wandelaars waren onder de indruk van de wandeling, die verlicht was met vuurkorven. De acts werden met verwondering gevolgd. Vertellers en spelers namen de bezoekers mee in het eeuwenoude kerstverhaal.

Het siteproject van de Krystkuier zijn de Open Deuren op De Brink in Veenklooster. 12 deuren waarop thema’s en een quiz die families kunnen doen tijdens een wandeling of als ze langsrijden. Eén van de deuren heeft een brievenbus waarin kinderen, en ieder die dit wil een kerstgroet kunnen doen voor kinderen in oorlogsgebieden in Oekraïne. Daarbij kan een gift worden gegeven. De opbrengst wordt in januari persoonlijk gebracht op de plaats van bestemming.

Veenklooster, een klein, maar artistiek en wervelend dorp, waarbij een handjevol mensen een fantastisch verhaal op poten kunnen zetten.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button