HoofdnieuwsRegionaalSport

Profronde Surhuisterveen dit jaar op zaterdag 2 oktober

SURHUISTERVEEN – De Profronde van Surhuisterveen wordt dit jaar op zaterdag 2 oktober georganiseerd. Vrijdagochtend heeft het wielercomité de knoop doorgehakt. Het wielerspektakel staat nu enkele dagen na de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg op de kalender. Voorgaande jaren werd het criterium in Surhuisterveen meteen na de Tour de France georganiseerd. Vanwege de onzekerheid door Covid-19 is dat dit jaar niet mogelijk.

“We hebben met alle betrokkenen naar een alternatieve datum gezocht. Zaterdag 2 oktober is wat ons betreft perfect”, verklaart voorzitter Albert Helfrich van de organiserende stichting. “Alle grote wedstrijden en het WK hebben we dan gehad, renners zijn beschikbaar en de wielerkalender biedt ons deze ruimte.” De organisatoren hebben het besluit genomen na overleg met het gemeentebestuur van Achtkarspelen, de KNWU, renners en andere betrokkenen. “We hopen op de komst van de olympisch- en de wereldkampioen. En uiteraard vergeten we ook de toppers uit de Tour de France niet”, zegt Helfrich.

Daarnaast zal ook sportief afscheid worden genomen van wielerfenomeen Pieter Weening uit Harkema. Na een val in de ronde van Italië van 2020 keerde Weening dit jaar niet terug in het wielerpeloton. “Vanwege alle beperkingen door Corona is er geen passend afscheid van de topsportcarrière voor Pieter gekomen. Hij verdient dat wel.” In overleg met Pieter Weening, winnaar van etappes in de Tour de France, Giro én de Profronde van Surhuisterveen, wordt een aantal oud-collega’s uitgenodigd om het afscheid luister bij te zetten. Weening heeft daarin zelf een grote stem. Het gaat om oud-collega’s die inmiddels zijn gestopt, maar ook om nog actieve coureurs.

De Profronde van Surhuisterveen start 2 oktober in de namiddag. Het hart van het winkelcentrum is het afgelopen jaar letterlijk op de schop genomen en ligt er voor de wielerronde perfect bij, aldus de organisatie. Voorafgaand aan de heren professionals maken volgens traditie waarschijnlijk de dames hun opwachting in Surhuisterveen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button