Sport

Promotie voor Gemima Gruintjes

ZWOLLE- Afgelopen zaterdag vond in Zwolle een wedstrijd plaats, georganiseerd door twirlvereniging Release uit Dokkum. Twee groepen en een groot aantal solisten namen deel, waarbij de prestaties uitstekend waren.

Het evenement bood de jongste deelnemers, de kidtwirlsters, de kans om kennis te maken met optreden voor een jury. Deze jonge talenten behaalden prachtige resultaten, met zilveren, bronzen en een vierde plaats. Daarnaast mochten vele solisten en duo’s hun entree maken op de vloer, waarbij verschillende podiumplaatsen werden opgeëist. Ook het seniorenensemble mocht de vloer op. Zij lieten hun prachtige routine Mama Mia zien aan de jury en behaalden hiermee een tweede plaats.

De uitblinker van de dag was Gemima Gruintjes. Zij deed maar liefst mee aan vier onderdelen. Gemima behaalde zilver met 1baton en met haar solo-dancetwirl. Voor de Super-x-strut discipline wist zij zelfs goud te behalen, wat haar tevens een promotie naar de intermediate klasse opleverde.

Naast haar individuele successen, maakt Gemima ook deel uit van het showcorps van Release. Zaterdag behaalden ze een gouden plaats met goede punten. Dit corps werd in mei Nederlands kampioen. Nu mogen zij deelnemen met hun show over “the Lion King”, aan het Europees Kampioenschap in oktober dit jaar. Voor dit evenement wordt hard getraind. De meiden staan echter wel voor een financiële uitdaging vanwege de hoge deelnamekosten. Daarom is er een Go Fund Me campagne opgezet om deze enthousiaste meiden te ondersteunen. De meiden zijn te volgen op social media.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button