HoofdnieuwsSport

Puike prestatie vv Kollum tegen Zeerobben

KOLLUM – In de tweede bekerwedstrijd mochten de Kollumers aantreden tegen de Zeerobben uit Harlingen. Een ploeg die dit seizoen naar verwachting hoge ogen zal gooien in de 1e klasse zaterdag. Vooraf waren de verwachtingen dan ook niet al te hoog gespannen. Van belang was dat het goede spel van vorige week tegen FVC een vervolg zou krijgen.

In de beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten enigszins aftasten, maar werd ook duidelijk dat we een goed voetballende ploeg op bezoek hadden. Hoewel de eerste grote kans voor vv Kollum was gaven de Zeerobben al snel hun visitekaartje af door in de 16e en 19e minuut te scoren. In deze fase van de strijd was dat ook terecht, en leek het alsof het een walk-over zou worden. Toch toonde vv Kollum veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd. Vlak voor rust betaalde dit zich uit door de aansluitingstreffer te scoren. Vanaf dat moment liet vv Kollum zich het kaas niet meer van het brood eten.

In de tweede helft was er sprake van een op zijn minst gelijkwaardige strijd. Vv Kollum was zelfs dominant op het veld. De verdiende gelijkmaker werd in de 10e minuut gescoord. Dat de dominantie op het veld niet altijd betekent dat je ook wint hadden we vorige week tegen FVC al gezien. Ook tegen Zeerobben was het een slordigheid die een nieuwe tegentreffer en daarmee een 2-3 achterstand inluidde. Maar gelukkig rechtten de oranjehemden opnieuw de rug en wisten ze binnen twee minuten de stand alweer gelijk te trekken. Ze waren zelfs dichterbij de overwinning dan de Zeerobben, maar dat zat er helaas niet in. Toch kunnen we weer terugkijken op een prima en sportieve wedstrijd die ook voor het publiek zeer vermakelijk was.

Volgende week weer een thuiswedstrijd in de beker, deze keer om 17.00 uur thuis tegen zondag 2e klasser LSC 1890.