HoofdnieuwsRegionaal

Regenboogpagina gemeente Noardeast-Fryslân online

KOLLUM – Op Paarse Vrijdag, 11 december 2020, is in Kollum op ingetogen wijze de Regenboogpagina van gemeente Noardeast-Fryslân ‘gelanceerd’.

Verantwoordelijk wethouder Jouke Douwe de Vries, Rebecca Slijver en Lenie Lap van de Regenboogwerkgroep en Omrop-icoon Douwe Heeringa zetten symbolisch de pagina online door een ferme druk op de knop. Wethouder Jouke Douwe de Vries is blij dat de pagina nu online is. “Ik fyn it moai dat we as gemeente Noardeast-Fryslân no ek mei dizze Reinbôgepagina sjen litte kinne dat we in digitaal moetingsplak hawwe.”

De leden van de Regenboogwerkgroep zijn blij dat de gemeente Noardeast-Fryslân de vijfde Regenbooggemeente van Friesland is. “De Reinbôgewurkgroep is ek tidens de corona drok dwaande om foarm te jaan oan it belied’.

Douwe Heeringa noemt dat het belangrijk is dat jongeren weten dat ze niet alleen staan: “Wit, jim binne net allinnich”.

Jezelf kunnen zijn is een feest (slogan Paarse Vrijdag 2020).

Sinds 1 oktober 2020 is Noardeast-Fryslân officieel Regenbooggemeente. Dit betekent ook informatie en zichtbaarheid op de gemeentelijke website. De Regenboogpagina is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente en de Regenboogwerkgroep.

Op deze pagina https://www.noardeast-fryslan.nl/regenbooggemeente vindt u binnenkort allerlei relevante wetenswaardigheden voor de LHBTI+ gemeenschap. Denk aan:

  • activiteiten die de werkgroep het komende jaar graag in gang wil zetten;
  • netwerkbijeenkomsten;
  • het opzetten van een oudercontactgroep, voor wiens kind LHBTI+ is;
  • het delen van kennis en informatie zoals links naar het COC, Tûmba en interessante LHBTI+ boeken en films et cetera.

Voor vragen over de Regenboogpagina of informatie over de activiteiten die in 2021 op stapel staan kunt u contact opnemen met de werkgroep, via [email protected].

Dit kan u ook interesseren

Back to top button