Sport

Reuzendoder VVI verstiert Feanster feest

IDSKENHUIZEN – Het is ’t Fean ’58 niet gelukt om op de voorlaatste speeldag kampioen te worden. Na vorige week de andere kampioenskandidaat Kollum op eigen veld te hebben verslagen deden de oranjehemden het nog eens dunnetjes over. ’t Fean ’58 ging met 2-0 over de knie.

Honderden supporters van ’t Fean ’58 waren zaterdag naar Idskenhuizen afgereisd om het vlaggenschip van de blauwhemden aan te moedigen. Nog voordat scheidsrechter Ed Blom voor het beginsignaal had gefloten was de eerste winnaar bekend. En dat was de penningmeester van de thuisclub. Het in grote getale opgekomen publiek zorgde voor een topmiddag door entree en kantine opbrengsten. Voor VVI stond er nog meer op het spel namelijk de derde periode. Hoewel de kans op de nacompetitie klein lijkt gingen de mannen van oefenmeester Bas Bijen voluit. Dat probeerden logischerwijs ook de gasten. Van acquit zaten de mannen van Minno van der Werff er bovenop. “Het begint met strijd en dan komt het voetbal vanzelf”, is het motto van Van der Werff. Strijd is er altijd bij de koploper maar voetballend lukte het niet echt. Erwin Tabak testte na ruim vijf minuten spelen doelman Jelle Jelsma de oranjehemden maar deze redde formidabel. Even later een enorme domper voor de gasten. Met een prachtige kopbal zette Pieter Wijnja de gasten op voorsprong, 1-0. Echt aangeslagen leken de Feansters niet maar in hun spel kwamen ze zelden. VVI bleef baas op het middenveld. Het noopte ’t Fean om (te) vaak de lange bal te spelen. Na ruim twintig minuten spelen een nieuwe domper. De blessuregevoelige Mayk Numan en ook Erwin Tabak moesten noodgedwongen het veld verlaten. Edwin Notebomer en Mark Jager werden hun vervangers. Tot de theepauze kregen de gasten licht de overhand maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd, dit gold ook voor de thuisclub.

 

Dat er in de tweede helft een tandje bij moest was duidelijk. De ommekeer leek er snel te komen. Met een prachtige actie van de weer goed spelende Bard Pultrum werd Jens Hamstra in stelling gebracht. De aanvoerder werd gevloerd binnen de zestien en terecht wees de prima leidende Blom naar de stip. De ommekeer kwam er niet want Frank ten Hoeve miste vanaf elf meter. Na ruim een uur spelen was er op het veld van VVI geen sprake meer van spanning toen Thom van Lingen beheerst voor de 2-0 zorgde. Wat wel zorgde voor de nodige spanning was de wedstrijd van Kollum in en tegen Nijland. Met nog een kwartier te spelen stond ‘het andere Oranje’ met 2-1 achter en dat zou alsnog betekenen dat de kampioensvlag kon worden gehesen. Het kwam er niet van, Kollum won alsnog met 2-3. “Soms zit het mee en soms zit het tegen”, was de nuchtere conclusie van Minno van der Werff. “Zij waren op alle fronten beter, het zat er vandaag gewoon niet in.” Zaterdag een nieuwe kans als SC Joure op bezoek komt. Kollum speelt dan thuis tegen het wisselvallige Wolvega.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button