HoofdnieuwsRegionaal

Robin Dijkman beste 24-gamer van ROOBOL

BOELENSLAAN – Afgelopen woensdag 8 juni j.l. organiseerde ROOBOL na een paar jaar van afwezigheid weer het 24-game toernooi. Ditmaal op De Wâldiik in Boelenslaan.

Het kampioenschap wordt door de winnaars van de groepen 5, 6 ,7 en 8 gespeeld van de 13 openbare scholen van Stichting ROOBOL. 24-game is een kaartspel waarbij leerlingen met vier zichtbare getallen op een kaart zo snel mogelijk het getal 24 moeten maken. Hierbij mogen zij in hun combinaties gebruikmaken van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

In groep 5 ging Famke Bouma van ’t Pompeblêd uit De Westereen er met de gouden plak vandoor. Yousef Abdullah van It Skriuwboerd te Surhuisterveen werd tweede en Tygo Tjoelker van ’t Holdersnêst uit Harkema is derde geworden. Rowan de Poel van De Balkwar te Kootstertille werd vierde.

Sami Zein Eddin van It Skriuwboerd uit Surhuisterveen was de beste in groep 6. Iris de Bruin van ’t Pompeblêd uit de Westereen werd tweede en Jelke de Jager van De Balkwar uit Kootstertille derde. De vierde plaats was voor Shahed Alkanj van de Mienskip uit Buitenpost.

In groep 7 ging de titel naar Jorrit de Haan van ’t Holdersnêst te Harkema. Hij toonde zich een terechte en sportieve winnaar in zijn groep. Sem van Slooten van sls de tijstream uit Holwerd pakte het zilver. Merhawi Msghina van De Theun de Vriesskoalle te Veenwouden heeft het brons gepakt en Eelke Klaver van de Mienskip uit Buitenpost werd vierde.

In groep 8 werd Robin Dijkman groepswinnaar. Hidzer Sietzema van It Skriuwboerd uit Surhuisterveen werd tweede en Lars van der Meer van ’t Holdersnêst uit Harkema is derde geworden. Yens Boonstra van ’t Pompeblêd uit De Westereen ging er vandoor met de vierde prijs.

De absolute koning van de 24-GAME van 2022 is Robin Dijkman van sls de tijstream uit Holwerd. Met een ongelofelijke snelheid wist hij iedereen af te troeven. Zowel in de poule van groep 8, als in de grote finale tussen alle groepswinnaars van groep 5, 6, 7 en 8 was hij de sterkste.

Sami Zein Eddin van It Skriuwboerd wist de tweede plek te behalen, Jorrit de Haan van ’t Holdersnêst werd 3e in de grote ROOBOL finale en Famke Bouma van ’t Pompeblêd werd vierde. Gefeliciteerd allemaal!

Robin Dijkman ontving deze middag de wisseltrofee uit handen van Stefan Luimstra, de kampioen van 2019. Omdat Robin dit jaar heeft gewonnen, vindt het 24-GAME kampioenschap volgend jaar eind maart op sls de tijstream in Holwerd.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button