HoofdnieuwsRegionaal

Ruben van der Veen voorleeskampioen van de Prins Bernhardschool

KOLLUM – Er hadden zich 17 enthousiaste voorlezers uit groep 5 tot en met 8 aangemeld op de voorleesstoel. Vrijdag is de Kinderboekenweek op de Prins Bernhardschool afgesloten met de Voorleeswedstrijd. Ga er maar aan staan, voor een volle zaal de rust bewaren en het zelfgekozen fragment gecontroleerd, op toon en met de juiste emoties voorlezen. Razend knap!

Het was een zware dobber voor de jury (bestaande uit Meilana Fortuin van de Bibliotheek, Geert Dijkstra voormalig directeur en Aliza Visser directeur van de school) om de winnaars per groep te bepalen. De jury was unaniem, dit zijn de voorleeswinnaars van schooljaar 2022 – 2023:
Robin uit groep 8, Ruben uit groep 7, Senna uit groep 6 en Marit uit groep 5. Voorleeskampioen Ruben van der Veen mag namens de Prins Bernhardschool meedoen aan de regioronde. Iedereen die meegedaan heeft: gefeliciteerd met deze topprestatie! Met dank aan de Bruna in Kollum voor de boekenprijzen.

De afgelopen weken waren een waar leesfeest op de PBschool: er zijn kilometers gelezen, de kinderen genoten van voorleesverhalen van vaders, moeders, pakes en beppes, talloze leesactiviteiten zoals de boekenmarkt, boekenstoelendans, lezen met grappige leesbrillen en lezen op een gekke plek in de school. En natuurlijk lezen de kinderen de rest van het schooljaar gewoon lekker door.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button