112HoofdnieuwsRegionaal

Scholen gedupeerd door insluipingen; bankpassen met pincodes weggenomen

NOARDEAST-FRYSLAN – Twee scholen in de gemeente Noardeast-Fryslân zijn in de afgelopen weken flink gedupeerd door de diefstal van bankpassen inclusief de bijbehorende pincodes. Afgelopen week werden de scholen door de bank op de hoogte gesteld van verdachte pintransacties. Uit onderzoek blijkt dat er op diverse locaties in Nederland duizenden euro’s zijn opgenomen met de bankpassen van de scholen.

Bij beide scholen werden de pincodes vlakbij de passen bewaard, bij één school werden in een zoektocht naar buit meerdere kasten opengebroken. Bij drie andere scholen in Fryslân zouden eveneens bankpassen zijn weggenomen, maar daar is op dit moment nog geen aangifte van gedaan. In alle gevallen lijken de passen te zijn buitgemaakt door insluiping tijdens de openingstijd van de school.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het opslaan van een pincode in de buurt van een bankpas het risico op diefstal en fraude vergroot. Zelfs als de bankpas goed is opgeborgen, kan het opslaan van de pincode in de buurt ervoor zorgen dat een kwaadwillende gemakkelijk toegang heeft tot de bankrekening en zonder medeweten transacties kan uitvoeren.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button