112HoofdnieuwsRegionaal

Scooterrijders onder invloed en zonder rijbewijs gepakt door politie

KOLLUM – De politie en de handhaving moest vrijdagavond in Kollum alle zeilen worden bijgezet om een tweetal scooterrijders te stoppen.

Rond 19.30 zagen handhavers van de gemeente op de Voorstraat een scooter rijden die te pas en te onpas claxonneerde. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, werd dit genegeerd. De handhavers bleven de scooter volgen en wisten de bestuurder langs de Willem Lodewijkstraat te stoppen. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân, bleek onder invloed van alcohol en met een ongeldig rijbewijs te rijden. De man werd door de politie meegenomen voor een ademonderzoek dat resulteerde in een uitslag van 355 μg/l. Voor alle geconstateerde feiten werd proces-verbaal opgemaakt.

Bij het verlaten van Kollum zag een onopvallende eenheid van de politie een scooter zonder verlichting langs de Van Limburg Stirumweg rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar ging er bij het zien van het stopbord direct vandoor. De politie-eenheid die net de verdachte van handhaving had overgenomen, zag het gebeuren en wist de scooter op de Foarwei in Aldwâld de pas af te snijden. De onopvallende eenheid kon de scooter vervolgens op de Nijenhof geforceerd tot stoppen brengen. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen, werd met assistentie van handhaving aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs en het rijden met een ongeldig rijbewijs. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek werd voor alle geconstateerde feiten proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man vaker zonder geldig rijbewijs van de weg is gehaald, werd de scooter in beslag genomen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button